EuropaIerlandKillarney

Dinis Cottage Tea Rooms in Killarney National Park

Dinis Cottage Tea Rooms is een theehuisje in Killarney National Park waar drie meren elkaar treffen. Een ideale plek om te combineren met een wandeling. Het tentje is knus met een simpel interieur. De stoelen en tafels zijn van hout en er hangen wat schilderijtjes aan de muur. Met mooi weer kun je buiten plaatsnemen aan een van de picknicktafels aan het water. De enige raampartij bij het raam oogt bekrast. Het blijkt dat men vanaf midden 1800 geloofde dat het geluk en voorspoed zou brengen om als pas verloofd stelletje je naam met je diamanten verlovingsring in het glas te graveren.

Bescheiden menukaart

Op de menukaart staan sandwiches, soep, home made cakes & scones en ijsjes. We hebben mazzel, het tafeltje met uitzicht op het meer komt vrij. Ik bestel een cappuccino met een stuk Lemon Berry Drizzle Cake die me na de wandeling in de motregen bijzonder goed smaakt.

Huur een fiets en maak er een uitje van

Vanaf het parkeerterrein is het een kwartiertje lopen. Niet zo’n wandelaar? Boek dan een boottocht vanaf Muckross Boathouse. Of huur een fiets, het park ligt 6 km vanaf Killarney. En in deze buurt zijn nog genoeg andere bezienswaardigheden als: The Meeting of the Waters, The Old Weir Bridge, Muckross House en Torc Waterfall.

Killarney National Park | website

Klik hier voor meer tips in Killarney en klik hier voor alle tips in Ierland. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply