AmsterdamAmsterdam CentrumBurgwallen-Nieuwe ZijdeFine Dining

D’Vijff Vlieghen, een culinair museum in Amsterdam

Restaurant d’Vijff Vlieghen noemt zichzelf een culinair museum. En ik begrijp waarom. Het restaurant huist in een monumentaal pand vol antiek en kunst; waaronder vier originele etsen van Rembrandt!

Culinair museum is verdeeld in verschillende ruimtes

De kunst is verdeeld over verschillende ruimtes. Zo kun je in de Prentenkamer genieten van 18de en 19de eeuwse plattegronden van Amsterdam en etsen van bekende Amsterdamse gebouwen. In de Rembrandtkamer kun je dineren onder een van de vier etsen van de meester zelf. En in de Ridderkamer hangen de muren vol met harnassen, zwaarden en degens afkomstig uit de 80 jarige oorlog. In deze ruimte dineren wij. Ik kijk m’n ogen uit en ik heb ook nog eens zicht op de open keuken.

Chef-kok Jeroen Klaasen kookt Hollandse gerechten

De keuken wordt gerund door chef-kok Jeroen Klaasen. Het Hollandse thema wordt verder doorgetrokken in de keuken. Jeroen kookt met seizoensgebonden, biologische (voor zo ver mogelijk) Hollandse ingrediënten. Op de kaart staan gerechten als tartaar van Amsterdamse ossenworst met Zaanse mosterdmayo en Hoevekip met witte bonencreme.

Eindoordeel

Je kan hier heerlijk dineren in een oud Hollandse setting. Een perfect restaurant als je gasten uit het buitenland op bezoek hebt. Maar het is ook prima voor een romantisch diner omdat er allerlei knusse hoekjes zijn.

Spuistraat 294-302, Amsterdam | Ma-zo: 18:00| website

Klik hier voor nog meer fine dining restaurants (van sterrententen tot en met restaurants die ‘gewoon goed’ zijn Amsterdam. 

Klik hier voor nog meer tips in de Burgwallen-Nieuwe Zijde buurt. En klik hier voor nog meer tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply