AmsterdamAmsterdam CentrumJordaan

Ben Cohen Streetfood, een stukje Tel Aviv in de Jordaan

Bij Ben Cohen Streetfood kun je terecht voor voor lunch en diner. Bij binnenkomst worden we warm ontvangen met een glimlach en gratis mezze die bestaan uit met za’atar gekruide pita chips met dips zoals tahini (sesampasta) en labneh (yoghurtdip).

Bloemkool met tahini

Wij komen voor de lunch. Op de bescheiden menukaart staan gerechten als shakshuka (eieren gepocheerd in tomatensaus) en sabich (pita gevuld met gebakken aubergine en hardgekookte eieren). Ik vraag aan de vriendelijke Engels sprekende serveerster wat zij de lekkerste vegan dish vindt. Ze adviseert me de bloemkool met tahini (€ 10) te bestellen. M’n gezelschap gaat voor de humus met kikkererwten en tahini (€11,50).

Ik heb nog nooit een hele bloemkool als lunch gehad, maar ze heeft gelijk het is inderdaad een heerlijk en vullend gerecht. We drinken er een Vignes D’oc Sauvignon uit Israël bij. De wijn is fruitig en fris wat goed samen gaat met mijn vegan dish. Hier kom ik zeker terug!

Rozengracht 239, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in de Amsterdamse Jordaan. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply