De eerste vestiging van Box Sociaal opende zeven jaar geleden in de Plantage en sinds medio 2023 is er een tweede vestiging bijgekomen in de Jordaan! Achter dit concept gaan de sympathieke Australiërs Alex Than Aye en Yudhi Srinivasan schuil. Met Box Sociaal brengt het duo de all day Australian brunch en dinner lifestyle naar Amsterdam. Goed nieuws voor de Rotterdammers: over een aantal maanden opent hier vestiging nummer drie. Naast brunch en diner kun je hier ook lekker borrelen de natuurwijnen worden zorgvuldig geselecteerd en er staan ook heerlijke cocktails op de kaart.

Sociaal Dining

Tip van Trees: bij Box Sociaal kun je voor €35 een voor-, hoofd-, en nagerecht naar keuze bestellen. Wij zijn met een groepje en kiezen voor een mix van voorgerechten om te delen. Aanraders zijn de super lekkere in honing geroosterde worteltjes met mintyoghurt, harissa en hazelnoten en de Miso Salmon met zeewier, shiso, wasabi, zalmkaviaar en een rijstcracker. Mijn hoofdgerecht is de Tteokbokki, oftewel Koreaanse rijstwafels met gebakken boschampignons, zwarte knoflookboter, gochujang, broccolini en een in soja-gemarineerd ei. Ook dit gerecht is helemaal top! De desserts zijn hier ook een feest! Mijn favoriet is de Warm Chocolate Mousse. Ik kan het niet laten en sluit af met de Stroopwafel Espresso Martini.

Bloemgracht 47, Amsterdam | website

Klik hier voor meer tips in de Jordaan. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply