The Bishop zit in het pand waar vroeger de Branderij was gesitueerd, de kroeg waar ik mijn afstudeerborrel heb gehouden, maar dit terzijde. Nu huist er een fine dining restaurant met een geestelijke naam en overal Mariabeelden. Dit waarschijnlijk door de locatie tegenover de imposante Hooglandsekerk. Achter het horecaconcept gaan de succesvolle horeca-broers Wouter en Richard van Leeuwen schuil. Dit tweetal zit ook achter Lot en de Walvis, City Hall, Waterlust, Tabu en Van der Werff.

Bescheiden menukaart

Wij zijn onderweg naar een afspraak, dus ik ben alleen even snel naar binnengelopen om de zaak te bekijken. De zaak bestaat uit twee verdiepingen met beneden het bargedeelte met hoge tafels en boven staan veel tafeltjes en nisjes. Op de bescheiden menukaart staan vier voor- en nagerechten en drie hoofdgerechten waarvan vlees, vega en een vis van de dag. Maar bij dit soort restaurants is het natuurlijk raadzaam om voor het chef’s menu te gaan. Wij komen snel een keertje terug om de keuken te testen.

Middelweg 7-9, Leiden | website

Klik hier voor meer tips in Leiden. En hier voor alle tips in Zuid-Holland. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply