De Utrechtsestraat is met Bar Babar een nieuwe wijnbar rijker. Het knusse zaakje oogt hip met pluche kussentjes op de houten banken en stoeltjes. Op de tafeltjes staat vrolijk keramiek dat is gemaakt door de moeder (Els Charbon Warmond) van mede-eigenaar Ruben Charbon. Onze vriendelijke Australische bardame vertelt dat Ruben met zijn compagnon Django Reinhart ook achter café De Huyskamer zitten (gesitueerd naast Bar Babar). Het duo heeft zich voor Babar laten inspireren door Parijse wijnbarretjes.

Bescheiden menukaart

De wijnkaart is bescheiden, maar wat erop staat is helemaal prima. De categorieën zijn opgedeeld in wit, rood, oranje en bruisend. In de categorie wit en rood gaan er vier wijnen per glas, bij oranje is dit twee en bij de bubbels een. Erg fijn: we mogen van onze bardame alles eerst even proeven. We bestellen bij onze wijn gemarineerde olijven, toast chèvre en makreel met brood. Het brood is afkomstig van bakkerij Mater en de kaas van Zuivelhoeve. Al met al een heel knus zaakje voor een borrel na bijvoorbeeld een middagje shoppen op de Utrechtsestraat.

Utrechtsestraat 135, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in de Grachtengordel-Zuid buurt. En klik hier voor nog meer tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply