De vegan Borrel Box van Gro bestaat uit zes mini snacks waar zelfs de grootste carnivoor niet vanaf kan blijven. En ik spreek uit ervaring want ik heb al een doosje mogen voorproeven (lucky me!). Hierbij een tekstuele ‘unboxing’: in de Borrel Box zitten bitterballen en nuggets op basis van oesterzwam, een Wakame minikroket, een old school loempiaatje, de Veganette met Aziatische touch en de Lasagnette met Italiaanse touch. De ingrediënten zijn 100% plantaardig, lokaal en soms zelf circulair. De snacks zijn nu verkrijgbaar bij de leukste paviljoens, bars en restaurantjes van Nederland. Website
Lancering Licor 43 Crème Brûlée
Met Licor 43 Crème Brûlée brengt het Spaanse likeurmerk een ode aan één van ‘s werelds bekendste nagerechten. Stel je voor: een zijdezachte, lichte likeur met de unieke smaak van Licor 43, gecombineerd met de weelderige smaak van Crème Brûlée en een hint van gezouten karamel. Het nieuwe creamy drankje is heerlijk om puur te drinken of om mee te experimenteren in verrassende cocktails en desserts. Licor 43 Crème Brûlée is verkrijgbaar bij de meeste slijterijen. Voor de vegan foodies is de Licor 43 Horchata spot on. Website
Belgisch chocoladehuis Leonidas bestaat 110 jaar
De ambachtelijke bonbons van Leonidas wie kent ze niet. Met meer dan 1.200 winkels, verspreid over 40 landen en 5 continenten heb je vast wel eens een zalige bonbon van dit Belgische chocoladehuis gegeten. Maar wist je dat ze ook op verantwoorde wijze worden gemaakt. Want sinds 1 oktober 2021 gebruikt Leonidas alleen nog gecertificeerde cacao voor alle bonbons! De chocolade wordt vervaardigd van 100% pure cacaoboter en zowel de chocolade voor de omhulsels als de vullingen zijn palmolievrij. Daarnaast worden alle kartonnen (bonbon)doosjes gemaakt van gerecycled materiaal. Voor de Amsterdammers: de winkel aan het Gelderlandplein 61 in Amsterdam is onlangs heropend. Website
Lancering Royal Salute 21-Year-Old Jodhpur Polo Edition
De nieuwe Royal Salute 21 Year Old Jodhpur Polo Edition is geïnspireerd door de geboorteplek van de moderne polo, de blauwe stad van Jodhpurin India. De limited uitgave brengt rijke kruiden en smaken van deze stad samen in een unieke blend van zorgvuldig geselecteerde malt whisky’s, elk volledig gerijpt in nieuwe eikenhouten vaten. De whisky met tonen van zoete mango’s en kokosnoot, rijke karamel en verwarmende kaneel, verzorgt een lange en kruidige afdronk. Verkrijgbaar bij Rich & Rivano en Gall & Gall. Website
Doe eens grof met La Baleine
Grof zeezout. Gebruik jij het wel eens? Ik eigenlijk niet totdat ik een pakketje opgestuurd kreeg van La Baleine, het 100% natuurlijke zeezout uit de Camargue in Zuid-Frankrijk. Je weet wel, met de walvis op de verpakking. En wat blijkt: grof zeezout is een goed idee als je pasta kookt of groente stoomt, maar je kan er ook mee pekelen of verras je gasten met een vis in een zoutkorst. Je kunt het makkelijk doseren, je water gaat er niet van schuimen en het is een verantwoorde keuze omdat er behalve zeewater, zon en wind weinig voor nodig is om het te maken. Na de oogst wordt het gewassen, gezeefd en verpakt en dat is het! Website
Lancering Beaming Bob
Two Chefs Brewing heeft met Beaming Bob een oplossing gevonden voor glutenintollerante bierliefhebbers. De limited edition IPA behoudt het karakteristieke Two Chefs Brewing DNA en biedt een frisse smaakbeleving dankzij Mosaic-hop met een lichte body, tropische aroma’s en een dorstlessend bittertje. Two Chefs Brewing blijft hierdoor trouw aan haar doel, namelijk een lekkerder en leuker leven voor iedereen. Beaming Bob is verkrijgbaar bij diverse horecagelegenheden, slijterijen en de eigen webshop van Two Chefs Brewing. Website
Klik hier voor meer food & beverage-tips.
Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?