Het Tropenmuseum staat in mijn top drie van favoriete musea in Amsterdam. Waarom? Het gebouw is indrukwekkend, denk hierbij aan een giga historisch pand dat in 1864 werd gesticht als Koloniaal Museum. En de exposities over het verleden van de voormalige Nederlandse overzeese gebieden en andere culturen zijn enorm interessant! Een bezoek aan het Tropenmuseum is alsof je door een indrukwekkend geschiedenisboek loopt.

Expositie ‘Onze koloniale erfenis’

Momenteel is de semi-permanente expositie ‘Onze koloniale erfenis’ on display, waarin de Nederlandse koloniale geschiedenis en aanwezigheid, in Indonesië, Suriname, Curaçao, Sint-Maarten en nog meer landen te zien is. De tentoonstelling laat zien hoe kolonialisme de wereld van nu mede heeft gevormd, en hoe mensen kolonialisme doorstonden. Mijn grootmoeder komt uit Java, dus ik heb altijd extra interesse voor de artefacten uit Indonesië. Maar ik kan je verzekeren dat de expo voor iedereen de moeite waard is!

Plastic Crush

Ik kom binnenkort terug om de expositie ‘Plastic Crush’ te bekijken. Deze tentoonstelling gaat over de impact en verspreiding van plastic over de wereld. Hierover later meer.

Linnaeusstraat 2, Amsterdam-Oost | website

Klik hier voor meer museum-tips. Na het museum op zoek naar een leuk restaurantje in de buurt? Klik dan hier voor alle tips in Amsterdam Oosterparkbuurt.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply