CastricumNederlandNoord-Holland

High Wine bij Restaurant Brutaal Castricum

Restaurant Brutaal is de meest sfeervolle spot in hartje Castricum voor een lunch, borrel of diner. Het restaurant wordt gerund door de bevlogen eigenaar en chef-kok Kjelt van der Laan en zijn vriendin Jolijn. Brutaal heeft een overzichtelijke menukaart waarop zowel Franse klassiekers als streetfood gerechten staan.

High Wine & High Beer

Wij zijn hier voor een High Wine & High Beer op een zaterdagmiddag en nemen rond 16:00 plaats op het ruime verwarmde terras waar het al gezellig druk is. Ons ‘borrelmenu’ bestaat uit vier rondes waarbij verschillende kleine hapjes en bijpassende wijnen of bieren worden geserveerd. Good 2 know: Ben je meer van de cocktails? Dan kun voor een kleine meerprijs deze variant boeken.

Zalige hapjes

We beginnen met oesters waarbij ik een feestelijke cava geserveerd krijgt. Hierna volgt een lichte, stuivende wijn van de verdejo uit Spanje (Rueda) en we krijgen er een waanzinnig royale borrelplank bij die bestaat uit calamares, garnalenkroketten, loaded tortillachips en een quiche. Wat een feest!

Bij de volgende ronde wordt een rijke rode wijn (een blend van Montepulciano D’abruzzo sangiovese) uitgeserveerd met in de neus specerijen en rood fruit uit Italië (Marken). En er volgt weer zo’n waanzinnige borrelplank met dit keer een mini kaasfondue, gamba’s in knoflookolie en kroketten gevuld met kimchi van het funkgilde (wij zijn pescotarier dus eten geen vlees).

Ik sluit mijn High Wine af met een witte dessertwijn (blend van ugni blanc en colombard) uit Frankrijk (Charente). Leuk om te weten deze Pineau des Charentes is een versterkte wijn waarbij druivensap met cognac wordt gemengd (Vin de Liqueur). We krijgen dit keer allebei een ander dessert, de Vriend een chocolade-variant en ik een wat frissere variant met fruit en vanille-ijs.

Eindoordeel

De hapjes zijn zalig, de wijnen en bieren mooi gepaird en de service is hier ook helemaal top. Kortom, de High Wine en High Beer vinden wij dikke aanraders! Als we in de buurt zijn komen we zeker weer langs!

Dorpsstraat 35 B, Castricum | website

Klik hier voor nog meer tips in Castricum en klik hier hier voor alle Noord-Hollandtips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply