AmsterdamAmsterdam WestOud-WestVega(n)

Restaurant Vegitalian in Amsterdam-West

Restaurant Vegitalian is de nieuwe culinaire aanwinst in Amsterdam-West waar je kan genieten van kleurrijke vega(n) gerechten die geïnspireerd zijn op de Mediterrane keuken. En dit geweldige concious concept biedt voor ieder wat wils! Want je kan hier zeven dagen per week van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat terecht! Denk hierbij aan een vroege koffie met een baksel van de patisserie tot en met lunch en diner waarbij je lekker lang kan natafelen met huisgemaakte limoncello of bestel na je diner nog een cocktail aan de bar.

Vrolijk interieur en fijne ambiance

Wij zijn hier op een donderdagavond en worden vriendelijk ontvangen. Op de achterkant van het T-shirt van de serveerster die ons naar ons tafeltje brengt staat ‘Serving happiness’. De fijne sfeer wordt verder versterkt door het gebruik van warme natuurlijke materialen en zachte zonnige gele tinten. We mogen plaats nemen in een knusse booth met achter ons een citroenboompje in een vrolijke gele terra cotta-achtige pot: een ideaal hoekje voor onze date night!

Overheerlijke concious gerechten

We beginnen met een feestelijk aperitief, voor mij een paloma cocktail en de vriend gaat voor een prosecco. We krijgen er olijfjes bij geserveerd. We hebben de tijd en expres licht geluncht, dus we beginnen met de Buratta Pistachio en de Tomata Bruschetta. En wauw! De bruschetta is nog warm en perfect gekruid met knoflook en basilicum. De buratta is heerlijk romig en wordt mooi gecomplementeerd door zoete van de gegrilde peer. We drinken er een glas rode huiswijn bij. Good to know: alle wijnen op de kaart zijn biologisch.

Terwijl we wachten op onze hoofdgerechten krijgen we als verrassing een bordje met de Slow Roasted Leek op tafel. Een must try, aldus de vriendelijke serveerder Franco. En inderdaad de prei is zacht gegaard en krijgt een frisse noot door de sinaasappel, de stukjes amandel geven het een fijne crunch. Wat een zalig begin!

Magische steenoven gerechten

Omdat de bruschetta amazing was besluit ik qua hoofdgerecht voor de No Pepperoni Pizza te gaan. Stel je voor: een zalige luchtige bodem uit de steenoven die royaal belegd is met mozarella, scamorza, plantaardige pepperoni, gegrilde paprika en jalapeño die zorgt voor een fijne kick. Juist! Heaven on a plate! De vriend gaat voor een pasta met truffel en geroosterde champignons en koningsoesterzwammen. De porties zijn zo royaal waardoor we het niet op krijgen. Als we vragen naar een doggybag (we vinden eten weggooien zo zonde) wordt hierop gereageerd alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Top! En hierdoor hebben we ook net nog een beetje ruimte om samen een tiramisu te delen die heel ambachtelijk uit een ovenschaal wordt geserveerd. En ik moet natuurlijk ook een glaasje huisgemaakte limoncello proberen. Wat een feest!

Eindoordeel

Vegitalian is een restaurant naar ons hart. De vega(n) gerechten smaken overheerlijk en worden waar mogelijk bereid met verse, lokale en gezonde ingrediënten. Daarbovenop is de service warm en oprecht. Wij zijn o.a. geholpen door student Taalkunde Mats en de Spaanse Franco en zij hebben ervoor gezorgd dat het ons aan niets te kort is gekomen. Conclusie: restaurant Vegitalian combineert lekker eten en goede hospitality met liefde voor de planeet. Wij zijn fan!

Over Vegitalian

Vegitalian is bedacht door Sippien Baarsma en Wichert van Rijn (van o.a. Streetfoodclub Breda/Utrecht) en Joep van den Bersselaar. In 2020 opende de eerste Vegitalian haar deuren in het centrum van Utrecht, waarna al snel de pizzabar, Vegitalian Deli en catering volgden. Na het succes in Utrecht heeft Vegitalian nu dus ook haar deuren geopend in Amsterdam en een vestiging in Rotterdam staat op de planning voor 2024. De ambitie is om de komende jaren internationaal uit te breiden met tientallen locaties in binnen- en buitenland.

Bilderdijkstraat 158H, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in Oud-West. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-West.

Klik hier voor meer vegan opties in Amsterdam.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply