BestemmingenGoesNederlandZeelandZuid-Beveland

Hotel & Brasserie Katoen, het leukste hotel van Goes

Hotel & Brasserie Katoen ligt midden in de historische binnenstad van het Zeeuwse stadje Goes. Het boetiekhotel, dat in 2015 haar deuren opende, is in een monumentaal herenhuis gevestigd. Vroeger deed dit pand dienst als stadsarchief.

Lichte hotelkamers in allerlei formaten

Katoen bestaat uit 23 ruime hotelkamers, waaronder 15 Comfort Kamers, 6 Superieur Kamers, een Junior Suite en een Suite. De Superieur Kamers bevinden zich in het oude gedeelte waar vroeger het stadsarchief was. Het hotel is ook voorzien van een Spa waar je kan genieten van een Finse sauna, een stoomcabine en een bubbelbad.

Brasserie Katoen

Bij Brasserie Katoen kun je terecht voor lunch en diner. De brasserie is ruim en er is een groot terras. Eigenaar en Chef Ron Diephout heeft veel ervaring opgedaan bij verschillende Zeeuwse toprestaurants en ook in België waaronder Brasserie Appelmans in Antwerpen. Ron runt Katoen samen met zijn lieve vrouw Vivian Diephout.

De achterliggende gedachte van de naam Katoen

Katoen verwijst naar de activiteiten die vroeger plaats vonden op het Bleekveld. Zoals de naam doet vermoeden bleekten de vrouwen hier vroeger hun lakens en witte kleding in de zon.

Praktische puntjes & 2 do tips

Er bevindt zich een parkeergarage op 50 meter aftand van het hotel. Het treinstation ligt op 500 meter afstand.

Huur een fiets en ga de omgeving ontdekken. De route langs het Goese Sas is bijvoorbeeld heel leuk. Of pak de auto en ga naar mijn lievelingsdorpje Veere. Of bezoek het Zeeuws Museum in Middelburg. Natuurlijk zijn de Zeeuwse, ruime stranden ook geweldig.

Bleekveld 9, Goes | website

Klik hier voor meer Zeeland tips. En klik hier voor meer tips in Goes.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook? Ik zou het heel tof vinden als je dit zou doen. 🙂

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply