BrabantBredaNederland

Ingenhousz Breda voor een heerlijk kort of lang verblijf

Ingenhousz Breda is een voormalig klooster uit 1917 annex Sint Franciscus kweekschool. Het monumentale pand is prachtig gerenoveerd met behoud van historische elementen als glas-in-loodramen, de kapel en marmeren zuilen. Ingenhousz herbergt sinds 2019 een modern Frans restaurant met bar en 70 suites die variëren qua grootte tussen de 28 en 68 meter. 

Prachtige Luxury Suite

Ingenhousz is dus top voor een short break, maar je kan hier ook voor een langere tijd verblijven (maximaal zes maanden). Wij zijn hier voor een korte tijd en verblijven in een prachtige Luxury Suite die inderdaad ook uitermate geschikt is om langere tijd in te verblijven.

Er is een volledig ingerichte keuken met een vierpits inductiekookplaat, combi-oven en vaatwasser! Aan de ronde eettafel kun je dineren met vier man. De loungehoek heeft zowel een vierpersoonsbank als een fijne fauteuil en de tv is voorzien van chromecast. Het slaapgedeelte bevindt zich op de mezzanine en is voorzien van een tweepersoons boxspring, een grote kledingkast en dressoir. Vanaf de mezzanine kijk ik naar buiten. Het zonnetje kijkt door de grote ramen terug naar binnen waardoor de kamer baadt in een oase van licht. Wat een superfijne plek is dit!

Geweldige service

Tijdens de hartelijke ontvangst hebben we verteld dat we dat we de volgende ochtend voor dag en dauw moeten vertrekken i.v.m. een huwelijk in Engeland. Het blijkt geen enkel probleem om ons ontbijt to go aan te bieden. De volgende ochtend wordt ons ontbijt stipt op de afgesproken tijd afgeleverd. Op de papieren zakjes staat ‘Enjoy your breakfast’. Ik hou zo enorm van dit soort attente gebaren. Speaking of: op onze kamer lag ook een lief welkomstbriefje met snoepjes en een flesje prosecco. En bij het uitchecken kregen we een zakje schoolkrijtdrop met een Thank You-kaartje mee als verwijzing naar het schoolverleden. Love it!

Handige weetjes

Als gast mag je gebruik maken van de bewaakte parkeerplaats achter het gebouw. Laat je auto tijdens je verblijf lekker staan want het centrum van Breda bevindt zich op loopafstand. Good 2 know: Ingenhousz is ook heel geschikt om zakelijk te boeken. Er zijn uitgebreide vergader- en congresfaciliteiten.

Waar komt de naam Ingenhousz vandaan

Het complex is vernoemd naar de Bredase wetenschapper Jan Ingenhousz (1730-1799). Hij was huisarts en gespecialiseerd op het gebied van de inenting tegen pokken. Dankzij dit succes (hij verdiende erg goed als lijfarts van de keizerin van Wenen) kon hij onderzoek doen naar fotosynthese. Hij was de eerste die in 1779 aantoonde dat licht nodig was voor de fotosynthese in planten en dat deze op hun beurt steeds weer nieuwe lucht produceerden om in te kunnen ademen (aldus Wikipedia). 

Dr. Jan IngenHouszplein 42, Breda | website

Klik hier voor nog meer tips in Breda en klik hier hier voor alle Brabanttips.

Volg je Track & Trees trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply