Koffiebar YUSU is een van de fijnste plekjes in oost voor koffie, cakes en ontbijt. De bedenkers van YUSU zijn Nicole en Kick die elkaar hebben ontmoet bij Two for Joy Coffee Roasters. Nicole en Kick zijn dus allebei ervaren barista’s en Nicole houdt ook ontzettend van bakken. YUSU komt van seryusu, het Surinaamse woord voor serieus. YUSU verwijst niet alleen naar serieus goede koffie, maar legt ook een link naar de stedelijke subcultuur. YUSU wordt veel gebruikt in de Nederlandse hiphopmuziek en in straattaal.

Bonen & baksels

Team YUSU bestelt zijn bonen bij het Chapman Cooperative, een Colombiaans bedrijf dat wordt gerund door vrouwen. Bij deze coöperatie zijn 30 zelfstandige boeren aangesloten. En Nicole en Kick hebben samen de recepten ontwikkeld voor hun taartjes. De moeder van Nicole (Millie) en de schoonmoeder van Kick (Vania) zijn verantwoordelijk voor de hartige baksels. Ik vind de cheesecake met vijg en limoen een enorme aanrader. Ook erg lekker: het traditionele Surinaamse pasteitje en het Braziliaanse kaasbroodje.

Andreas Bonnstraat 2, Amsterdam-Oost | website

Klik hier voor nog meer fijne koffietentjes in Amsterdam.

Klik hier voor nog meer tips in de Oosterparkbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Oost.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply