Kringloopwinkels lijken soms een beetje op elkaar. In mijn ervaring wordt het verschil dan ook vooral gemaakt door de mensen die er werken. Zoals de naam doet vermoeden werken bij ’t Hartje mensen met het hart op de juiste plaats! Iedere keer als we de winkel betreden worden we hartelijk begroet en krijgen we regelmatig een complimentje op onze kledingkeuze. 

Servies, glaswerk, curiosa en goed geprijsd zilverwerk

De kringloopwinkel is overzichtelijk ingedeeld en de aangeboden artikelen verkeren over het algemeen in goede staat. Servies, glaswerk, curiosa en goed geprijsd zilverwerk staan uitgestald in enkele stelling-en vitrinekasten. Daarnaast is er een uitgebreide kleding-en schoenencollectie met vele stijlen en maten. Een bijpassend accessoire of een horloge? Geen probleem, die worden ook aangeboden. Zelf neem ik vaak wat langer de tijd bij de boeken, CD’s en DVD’s. Deze zijn keurig gerangschikt op taal of onderwerp. En mocht je niet meer over een CD of DVD-speler beschikken, ook die worden voor een goede prijs – en werkend – verkocht! 

Een deel van de opbrengst gaat naar activiteiten in de buurt

Kringloopwinkel ’t Hartje is zeven dagen in de week geopend en heeft duidelijk een belangrijke functie in de buurt. Buurtbewoners komen er voor een kop koffie of een praatje. Een deel van de opbrengst wordt gebruikt voor de organisatie van activiteiten in de buurt, zoals een ‘creabea fair’, een kerstmarkt of een burendag. Bij het afrekenen van een paar schoenen voor Trees zijn de medewerkers oprecht blij dat we die een tweede kans willen geven. En met het in Amsterdams dialect uitgesproken ‘fijne dag schat!’ kun je weer een week vooruit! 

Van ‘t Hofflaan 27, Amsterdam (Watergraafsmeer) | website

Tekst: Rens

Klik hier voor alle Track & Thrift-tips in Nederland. 

Volg je Track & Trees trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply