AmsterdamAmsterdam CentrumPlantagebuurt/Weesperbuurt

[GESLOTEN] Oleg Pelmeni voor overheerlijke Russische gerechten

Oleg Pelmeni is een relatief nieuw (begin 2020 geopend) restaurant is de Plantagebuurt waar je terecht kan voor modern-Russische gerechten. Denk hierbij aan klassiekers als borscht (rode bietensoep) en draniki (aardappelpannenkoek) tot en met moderne gerechten als vegan pelmeni’s en allerlei gefermenteerde lekkernijen.

Russische heerlijkheden

Ik ben hier dit keer voor de lunch. Mijn gezelschap gaat voor de draniki, een aardappelpannenkoekje met crème fraîche en kaviaar. Ik bestel de vegan pelmeni’s (dumplings) met brandnetel en havermoutcrème. We drinken er allebei huisgemaakte kombucha bij dat ik een groot bierglas wordt geserveerd. Bij m’n koffie bestel ik een rabarber compote, met griesmeelschuim en cookie crumble. Een heerlijke lichte afsluiting na de rijke pelmeni’s.

Prachtige zaak & enorm gastvrije service

Als ik hier ontbijt dan bestel ik graag de syrniki (cottage cheese pannenkoekjes) met bessencompote, zure room en dragon.

Roetersstraat 10A, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in de Weesperbuurt/Plantage. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply