De vier mannen achter restaurant Zoldering weten alles van lekker eten en heerlijke wijnen. Zo heeft een van hengekookt op Michelinsterrenniveau (Librije) en de andere drie zijn wijnprofessionals (van de Klepel). Zoldering doet niet aan zoveel-gangen-menu’s; je mag hier eten en drinken wat je wil. Neem plaats aan een normale of hoge tafel. Eten aan de bar is ook een optie.

Fine dining-waardige ervaring in een ongedwongen setting

De menukaart is verdeeld in hapjes, kleinere koude gerechten, grotere warme gerechten en zoetigheden. Op wijnvlak is er een compacte laagdrempelige kaart met een mooie selectie per fles en een aantal wijnen per glas. Good to know voor je liefhebber: er is ook een uitgebreide wijnkaart met een selectie van meer dan 800 titels die variëren van toegankelijke bereikbare wijnen tot exclusieve, unieke icoonwijnen!

Courgette, Spruitjes & Brioche met banaan

Ik ben hier op een doordeweekse avond met vriendinnen en het is er gezellig druk. Vooraf bestel ik de courgette, als hoofd de spruitjes en toe de brioche met banaan. We bestellen er ook frietjes met mayonaise en een slaatje met kruidenvinaigrette bij. Het was smullen. Zoldering heeft zelfs van mijn spruitjesgerecht een waar feestje weten te maken. Well done!

Utrechtsestraat 141H, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer fine dining restaurants (van sterrententen tot en met restaurants die ‘gewoon goed’ zijn Amsterdam.

Klik hier voor nog meer tips in de Grachtengordel-Zuid buurt. En klik hier voor nog meer tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply