Restaurant Bolenius is in 2016 bekroond met een Michelinster. En het behoort tot een van de beste (plek 15) groenterestaurants ter wereld, aldus de We’re Smart Green Guide. Bolenius bevindt zich tussen de hoge kantoorgebouwen en woontorens op de Zuidas.

Minimalistische Nederlandse keuken

De bevlogen chef Luc Kusters noemt zijn kookstijl ‘Nieuw Amsterdams’, waarbij inspiratie van over de hele wereld komt en wordt vertaald naar een minimalistische Nederlandse keuken. Groenten en kruiden spelen hierbij de hoofdrol, de verdeling van de menukaart is 80% groenten en 20% vlees/vis. Bolenius heeft al sinds 2010 een eigen moestuin. In de loop der jaren is de moestuin, i.v.m. nieuwbouw, verplaatst van achter het restaurant naar het dak van de buren.

Vaste seizoensgebonden menu’s

Bolenius werkt met vaste seizoensgebonden menu’s. In de avond kan er gekozen worden tussen een 5-gangen menu, of een 7-gangen menu. Er is ook een compleet groenten- en veganistisch menu. Wij zijn hier voor een 3-gangen lunch. Ik houd van gerechten met een grapje, we kregen bijvoorbeeld een ijshoorntje met ogenschijnlijk geel ijs. Het hoorntje van kletskop bleek echter gevuld met ossenworst en de sorbet bovenop was gemaakt van Amsterdamse ui. Geweldig!

Top service

Een van de fijne dingen aan eten bij een Michelinsterrentent zijn alle extraatjes. Denk hierbij aan amuses tussen de gerechten en de friandises bij de koffie. Ik krijg als kers op de taart ook nog een flesje huisgemaakte olie cadeau omdat ik hen tijdens het eten hierover heb gecomplimenteerd. Zo lief!

Wijnkamer & kaaswagen

Ben je net als ik dol op de fascinerende wereld van wijn. Vraag dan of je een kijkje mag nemen in de klimaatkamer vol mooie wijnen waar overigens ook de kaaswagen wordt bewaard.

George Gershwinlaan 30, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer fine dining restaurants (van sterrententen tot en met restaurants die ‘gewoon goed’ zijn Amsterdam. 

Klik hier voor nog meer tips in de buurt (Zuid-As/Buitenveldert). En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Zuid.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply