Bij restaurant C draait het allemaal om de bereidingstechniek, van stomen en koken tot grillen en vriezen, ze kunnen het hier allemaal. De C staat dus voor Celsius. De menukaart is ingedeeld in vijf verschillende temperatuursecties, die variëren van 200 °C voor gerechten van het vuur tot en met -20 °C voor de desserts.

Smaakvolle gerechten & vriendelijke service

We zijn hier voor de lunch. Terwijl we de kaart bekijken raadt de vriendelijke serveerder ons brood met een yoghurt-tandoori dip aan. Ik ben blij dat we zijn advies opvolgen. Want het brood is vers met een knapperige korst en de dip is waanzinnig lekker. Ik besluit vervolgens voor de Freekeh Salade met aubergine, yoghurt en rozijnen te gaan. De salade is smaakvol en zo rijk gevuld dat ik hem niet helemaal op krijg.

We drinken er een Auxerrois, een wijn van de Zeeuwse wijngaard De Kleine Schorre (Schouwen-Duivenland) bij. Ik vind het btw superleuk als een restaurant Nederlandse wijnen op de kaart heeft staan. Leuk wist-u-dat-je: deze Zeeuwse wijnen worden ook in de Businessclass van KLM geserveerd.

Ruime, knappe zaak met een terras

Het ruime restaurant is mooi en strak gestyled. C heeft het zelfs voor elkaar gekregen dat de spatschermen (i.v.m. Covid-19) me niet eens storen. Er is ook een ruim terras dat is afgeschermd met planten waardoor je het drukke verkeer van de Wibautstraat niet opmerkt. Kortom, C is een prima plek om lekker (en corona proof) te lunchen of te dineren. En ook voor een cocktail kun je hier terecht.

We zitten hier op een woensdag en zijn de enige gasten. Ik vind dit apart. Want de zaak is prachtig en het eten is goed. Maar ja, het is nu natuurlijk ook een gekke tijd… De Covid-19 situatie zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat de lunch sinds kort alleen nog maar van vrijdag tot en met zondag wordt aangeboden.

Restaurant C doet ook aan Take Away

Restaurant C doet overigens ook aan Take Away. Voor €30 euro ontvang je een driegangenmenu waarbij ook een vega optie zit. Dit ga ik zeker binnenkort een keer testen. Voor de carnivoren: C biedt ook een BBQ-pakket aan voor €140.

Wibautstraat 125 | Di-do: 16:00-01:00, vr-za: 11:30-03:00, zo: 11:30-23:00 | website

Klik hier voor nog meer tips in de Oosterparkbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Oost.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply