HaarlemNederlandNoord-Holland

Koffie met taart bij café By Lima in Haarlem

By Lima is een liefelijk tentje waar je de hele dag terecht kunt voor een lekker healthy vega(n) ontbijtje of lunch. Ik ben ik hier voor een kop koffie met een stukje taart. Want volgens mijn vriendinnetje Marthe (check haar Las Vegas-verhaal hier), die in Haarlem woont, is de taart hier top.

Een wand vol pastel gekleurde bloemen en toffe tegeltjes

Het interieur is simpel waarbij drie dingen in het oog springen: de zwart-witte tegeltjes, de giga baby-blauwe counter en de wand vol pastel gekleurde bloemen. Op het ruime terras staan houten tafeltjes. Het is lekker weer dus we nemen buiten plaats. Ik bestel een worteltaart met limoen en cream cheese, die me heerlijk smaakt. By Lima heeft naast vegan ook gluten- en suikervrije zoetigheden.

Centrale ligging

By Lima ligt op loopafstand (ongeveer tien minuten) vanaf centraal station, in een leuke zijstraat van de Grote Markt. Fun fact (althans dat vind ik): By Lima ligt in de Monopoly-driehoek van Haarlem: Grote Markt, Barteljorisstraat en de Zijlstraat.

Zijlstraat 65 | Ma-zo: 08:00-18:00 | website

Klik hier voor nog meer tips in Haarlem en hier voor alle tips in Noord-Holland. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply