AmalfikustBestemmingenEuropaItalië

Casa Angelina, een droomhotel aan de Amalfikust

Boetiekhotel Casa Angelina is een droomhotel dat tegen de steile kliffen van de Italiaanse Amalfikust is ‘aangeplakt’, waardoor je een waanzinnig uitzicht over de Middellandse Zee hebt. Het design hotel minimalistisch chic gestyled met wit als hoofdkleur. Het eten is geweldig en de service is top.

Casa Angelina is chic maar wel op een relaxte manier

De stijl van Casa Angelina is ‘understated chic’ zoals ze het zelf noemen. Ook de term barefoot luxury hoor ik een paar keer vallen. Hiermee bedoelen ze eigenlijk dat alles tot in de (premium quality) puntjes is geregeld, maar dat het hier wel chill is.

Uitzicht op de drie Faraglioni rotsen en een stukje van Capri

Mijn hotelkamer is maagdelijk wit met een minimalistisch design. Ze zijn zo spaarzaam geweest met het toevoegen van kleur dat een roze pioenroos de eyecatcher van m’n kamer is. Vanaf het balkon heb ik uitzicht op de drie Faraglioni rotsen en een stukje van het wereldberoemde jetset eilandje Capri. En ja je ziet het goed, Casa Angelina heeft haar eigen bubbels! Ik drink hier op m’n balkon een Brut Prestige, gemaakt door de Franse wijnmaker Pierre Mignon.

Gastronomisch genieten met een weergaloos uitzicht

In het fine dining restaurant Un Piano ne Cielo kun je overheerlijk eten. Iedere gast ontvang hier bij aankomst een glaasje Casa Angelina bubbels. Ik heb bij dit restaurant trouwens voor het eerst een waterkaart gekregen. Ik wist destijds niet dat er veel verschil kan zitten in watertjes. Inmiddels weet ik wel beter dankzij de water tasting bij Rijks*, maar dit terzijde. De wijnkaart is hier trouwens énorm indrukwekkend.

Tip van Trees: je kan je eigen groenten plukken in de tuin. Desgewenst kookt Chef Leo met jouw ingrediënten voor je neus. Boek via de conciërge een afspraak met tuinman Marco en hij regelt de rest.

Andere hotelfaciliteiten

Er is een knus zwembad met ligbedden, een verwarmd binnenzwembad, een spa met fitnessruimte (je kan hier ook pilateslesjes volgen) er er is een ‘strand’ (lees: een vlak stuk rotsen aan zee) met ligbedjes en parasols in vrolijk oranje. Om hier te komen pak je de lift en vervolgens de 200 tellende trap naar beneden.

Rustieke hotelkamers in voormalige vissershuisjes

Geen zin in een ‘standaard’ hotelkamer? Je kan ook een rustieke kamer aan zee boeken in een voormalig vissershuisje. De zogenaamde Eaudeseau Experience.

Tips voor buiten het hotel: breng zeker een bezoek aan Postiano en Ravello

Wandel vanuit het hotel zeker een keertje naar het liefelijke centrum van Praiano. Het pad vanaf het hotel is mooi verlicht in de avond. Een andere must do-tip is het dorpje Positano bezoeken (ligt dichtbij). Trek wel makkelijke schoenen aan, want dit dorpje ligt ook tegen een klif aan, dus je komt hier enorm veel trappen tegen. En het is hier zo mooi dat je alles wil zien. Geloof me.

Breng ook zeker een bezoek aan het plaatsje Ravello. Ga hier lunchen bij restaurant Villa Maria en loop vervolgens door naar de tuin van Villa Cimbrone, hier word je getrakteerd op een adembenemend mooi uitzicht over de Amalfikust.

Zwarte stranden

De stranden zijn hier overigens zwart. Want vulkanisch – de Vesuvius en Pompeii liggen dichtbij (= ook een leuk uitje). Hierdoor is de grond mega vruchtbaar, vandaar dat alles hier welig groeit en bloeit. Ik heb hier de grootste citroenen ever gezien.

Via Gennaro Capriglione 147, Praiano, Amalfikust, Italië | website

Klik hier voor meer tips voor de Amalfische riviera en klik hier voor alle Italië tips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook? Ik zou het heel tof vinden als je dit zou doen. 🙂

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply