AmalfikustBestemmingenEuropaItalië

Cocumella prachtig historisch boetiekhotel in Sorrento

Grand Hotel Cocumella in Sorrento is een luxe boetiekhotel boven op een klif, waardoor je spectaculaire vergezichten hebt over de baai en de Vesuvius! Het hotel is gesitueerd in een 17de -eeuwse villa dat vroeger (sinds 1600) een Jezuïetenklooster was. Cocumella is sinds 1822 een hotel en ik kan je vertellen: de mix van historie en moderne luxe is hier waanzinnig!

Het hotel is van alle gemakken voorzien

Je komt hier totaal tot rust in de prachtige tuin, met o.a. sinaasappel-, en citroenbomen, die het hotel omlijst. Ga lekker lunchen aan het zwembad, boek een spabehandeling, speelt een potje tennis of ga zonnen op het solarium aan het strand. Het hotel heeft drie restaurants, van traditioneel Italiaans tot en met Japanse specialiteiten. Wil je er toch nog even op uit gaan? Het bruisende Sorrento ligt op 1 km afstand.

Freud en Goethe hebben hier ook geslapen!

Leuk om te weten: iconen als Goethe, Mary (schrijver van Frankenstein) en Percy Bysshe Shelley, Hans Christian Andersen en Sigmund Freud hebben hier ook geslapen! Check het gastenboek als je er bent en je ontdekt nog meer klinkende namen.  

Via Cocumella 7, Sant’Agnello| website

Klik hier voor meer tips voor de Amalfische riviera en klik hier voor alle Italië tips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply