BestemmingenBolognaEuropaItalië

Hotel Majestic gia’ Baglioni iconisch hotel in Bologna

Houd je van historie en luxe? Dan is het indrukwekkende Hotel Majestic gia’ Baglione jouw ideale uitvalbasis om Bologna te verkennen. Dit voormalige paleis ligt op een steenworp afstand van het Piazza Maggiore, oftewel het centrale plein met de beroemde Neptunus- fontein, het stadhuis, de Twee Torens (Due Torri) en vele andere historische trekpleisters.

Een paleis uit de 18de eeuw

Het Majestic huist in een palazzo dat gedurende de eerste helft van de 18de eeuw dienstdeed als opleidingsinstituut voor geestelijken. In 1912 werd het seminarie – met behoud van historische elementen – omgetoverd tot het huidige Majestic hotel. De hotelkamers ademen een en al klassieke elegantie uit. Denk hierbij aan weelderige brokaten draperieën, kleurrijke antieken meubels in barokstijl, rijke ornamenten en dito lambriseringen. En dit alles natuurlijk met de moderne elektronische geneugten van vandaag de dag.

Geweldige service

Ik verbleef in een Junior Suite van 50m2 in klassiek Venetiaanse stijl. Vanaf m’n raam op de eerste verdieping had ik een geweldig uitzicht op het Piazza Maggiore. Leuk detail: bij de turn down service kreeg ik iedere avond een kleinigheidje. Zo kreeg ik bijvoorbeeld een doosje bonbons met hierop de tekst: ‘The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams. Good night.’ Deze quote van E. Roosvelt vind ik nog steeds een van de mooiste, maar dit terzijde.

Tip van Trees

Een absolute must see van het Majestic is het plafond van hotel-restaurant ‘I Carracci’, dat voorzien is van schitterende fresco’s van de Carracci-school uit de 16de eeuw – deze kunstwerken mogen zich scharen onder de meest indrukwekkende van heel Bologna.

Via dell’Indipendenza 8, Bologna, Italië | website

Klik hier voor meer tips in Bologna en klik hier voor alle Italië tips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply