AmsterdamFood WalkOud-West

1001 Grachten Yummy Tour door Amsterdam Oud-West

We lopen vandaag de Yummy Time Tour door Oud-West van 1001 Grachten. Vooraf krijgen we alleen te horen dat we ons tasje met info e.d. op kunnen halen bij Eetcafé De Karavaan. We weten van te voren dus niet wat de tour ons gaat brengen. Spannend!

1001 Grachten boekje met de route, wetenswaardigheden en dilemma’s

Bij ons startpunt overhandigt een vriendelijke jongen ons het tasje. Hij biedt ons ook koffie of thee aan, maar het is al borreltijd, dus we besluiten om zijn aanbod af te slaan en voor de fles wijn – inbegrepen bij deze tour – te gaan. Vanaf een bankje op het Kwakersplein lezen we in het 1001 Grachten boekje waar onze volgende spot zich bevindt. In het boekje staan ook feitejs over de omgeving en er staan dilemma’s in. Hoe dit werkt: bij elke checkpoint los je een dilemma met twee opties op. Je antwoord bepaalt welke kleur jij in het spel wordt. En dus welke vragen jij moet oplezen. Dit is vooral leuk als je met iemand wandelt die je nog niet zo goed kent.

Hapjes uit het Midden-Oosten, Japen en Indonesië

De tweede spot is het Indonesische restaurant Café Amoi. We krijgen hier een lekkere frisse Gin-Tonic met citroengras en vega loempia’s met witte kool, wortel ui en vermicelli. Een heerlijke stop met hele gastvrije service. De derde stop is bij Yummy Hummus. Hier krijgen we een overheerlijk pita falafel met hummus, tahini saus, sla en granaatappelpitjes. En ook hier worden we weer enorm vriendelijk ontvangen. Top! Stop nummer 4 is bij lovely Martina van Betsubaru. We hebben recent bij de Betsu vestiging in Oost heerlijke take away met cocktails besteld, maar dat terzijde. We krijgen hier de gebakken vegan gyoza’s gemaakt door UMAMI by Meity. Heerlijk! De laatste stop brengt ons in het Vondelpark bij Mucho Gusto Coffee Bar. Hier mogen we een drankje naar keuze uitzoeken. Ik ga voor een Aperol Spritz en vriendlief voor een speciaal biertje.

Over 1001 Grachten

Er zijn zeven 1001 Grachten Tours die je kan boeken, van een First Dates Tour tot en met de Mokum Tour, een historische tour waarbij je meer over Amsterdam te weten komt. De Yummy Time Tour kost € 29,95 p.p. Voor dit bedrag ontvang je: het tasje, de wandelroute, het spelelement, een fles wijn, 1 x 2 warme drankjes bij de horeca, verse snacks van de heerlijke restaurants en 2 x 2 cocktails.

Website

Klik hier voor nog meer food walk tips. En klik hier voor meer tips in de Oud-West en hier voor alle tips in Amsterdam-West.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply