AmsterdamAmsterdam CentrumBurgwallen-Nieuwe Zijde

[GESLOTEN] Kamperen bij pop-up BBQ-restaurant Camping at Olof’s

Bij pop-up BBQ-restaurant Camping at Olof’s kun je terecht voor een staycation diner in de oudste kapel (15de eeuw) van Amsterdam. En dat dit in alle opzichten een ongewone camping is blijkt ook uit het feit dat het eten, van de BBQ, werd verzorgd door een chef met een Michelinster!

Barbecuegerechten van chef Chris Naylor van Restaurant Vermeer*

De mezzes bestaan uit vega gerechtjes zoals taboulé (peterseliesalade) met feta en brood met dipjes als humus van biet en knolselderij. Is je borrelplank op en heb je nog trek? Scan dan de QR-code op je kampeertafel en bestel een paar gerechten van de BBQ. Chris Naylor, de chef van restaurant Vermeer*, staat hier achter het vuur.

De borrelplank is al best vullend, maar we besluiten toch om nog iets van de digitale kaart te bestellen. We gaan voor de knolselderij, die een hele bijzondere rokerige smaak heeft, voor de bietensalade met crispy granen en voor de overheerlijke gegrilde bloemkool die met een smaakvolle satésaus wordt geserveerd.

We drinken er een chardonnay uit Puglia (hak van de laars) bij. De strogele wijn is vol met een mooie frisheid en heeft aroma’s van tropisch fruit en vanille. De wijn gaat goed samen met onze mezzes en salades.

Gegrilde marshmallows met hibiscus en passievrucht

Voor het dessert komt de borrelplank weer tevoorschijn, maar dit keer liggen er heerlijke zoetigheden op. Van een knap taartje met bosvruchten tot en met drie vrolijk gekleurde bolletjes ijs met bijzondere smaken als kersen-amandel en curry. Om het camping-gevoel compleet te maken heeft chef Naylor heeft ook gedacht aan geroosterde marshmallows. Dit is de eerste keer dat ik marshmallows met hibiscus en passievrucht eet. Heerlijk!  

Op de camping is van alles te doen

Terwijl we genieten van al het lekkers wordt de bingo gestart. De Vriend en ik doen fanatiek mee net als de rest van de campinggasten. ‘Bingo!”, roept de dame van het tentje naast ons. Als ze op het podium staat en haar prijs in ontvangst neemt klapt de hele kapel haar enthousiast toe. Hierna volgt de bingo voor de volle kaart. Iemand heeft een ‘valse bingo’ en moet als sanctie een liedje zingen. Niet veel later zingt de hele camping met haar mee als een nummer van Andre Hazes dat uit de speakers knalt.

Om het eten een beetje te laten zakken spelen we ter afsluiting van onze mini-vakantie nog een potje jeu de boules.

Eindoordeel

Camping at Olof’s is mega origineel en heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding op een unieke locatie. Het camping-restaurant is open van juli tot en met augustus. Dus rep je naar de Zeedijk op de Amsterdamse Wallen voor een mini-vakantie at Olof’s!

Zeedijk | Ma-zo: 16:00-22:30 | website

Klik hier voor nog meer tips in de Burgwallen-Nieuwe Zijde buurt. En klik hier voor nog meer tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply