Restaurant de Engelenbak is een van mijn golden oldies in Leiden. Het heeft een mooie centrale ligging om de hoek van de Leidse Schouwburg. Good to know: op de kaart staat een 3 gangen Theatermenu als je wat sneller wil dineren omdat je nog een voorstelling moet halen. Je kan hier terecht voor lunch, borrel en diner. Ik ben hier met een vriendinnetje tegen het einde van de middag, dus we beginnen lekker met een bubbel op het terras. Ons diner wordt geopend met een amuse. Dit is voor mij een teken dat er met veel liefde en aandacht wordt gekookt.

Mooie bistrogerechten

Ik ga voor de kabeljauw met vongole met een saus van witte wijn en boter van zeekraal. De hoofdgerechten komen hier samen met groenten en dikke frites. Als dessert bestel ik de perzik met een crème suisse van hooi en yoghurtijs. De Engelenbak bestaat al sinds 1975 en sinds 2019 zijn Arnaud Sickman en Lou Eisenberger tot trotse eigenaren. Ze behoren tot de vierde lichting van het restaurant.

Lange Mare 38, Leiden | website

Klik hier voor meer tips in Leiden. En hier voor alle tips in Zuid-Holland. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply