Bij restaurant Bussia kun je terecht voor een Italiaanse lunch of diner. En bij Bussia Panificio (Italiaans voor bakkerij) kun je overheerlijk zuurdesembrood en allerlei zoete baksels scoren. Als ik weinig tijd heb dan koop ik een koffie to go met vaak een overheerlijke amandelcroissant. Dit keer ben ik hier op een zaterdagmiddag met De Vriend om te genieten van een Italiaanse lunch.

Modern Italiaanse keuken

Ik ga voor de sandwich met gegrilde aubergine, oude Remeker boerenkaas en granaatappeltjes. Voor de frisheid zijn dunne plakjes ingemaakte radijs en piccalilly toegevoegd. Lekker! De Vriend gaat voor ravioli met Hollandse garnalen waarbij brood met olie wordt geserveerd. De pasta komt hier btw ook uit eigen keuken! Leuk om te weten: Bussia is vernoemd naar de beroemde Barolo-wijngard in Noord-Italië (Piëmont). Op de wijnkaart vind je dus ook veel wijnen uit deze regio. Je vindt Bussia in de 9 Straatjes (hoek Prinsengracht). 

Reestraat 28-32, Amsterdam | website

Klik hier voor meer bakkerijen en hier voor nog meer fijne koffietentjes en in Amsterdam.

Klik hier voor nog meer tips in de 9 Straatjes. En klik hier voor tips in heel Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply