AmsterdamAmsterdam CentrumZuiderkerkbuurt

Restaurant Frenzi, mijn favoriete buurtrestaurant

Bij Frenzi kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner. Waarom is dit mijn favoriete buurtrestaurant? Het is hier knus zitten en de prijs-kwaliteitverhouding is hier waanzinnig! Zo kan je bij Frenzi al voor € 25 genieten van een overheerlijk driegangenmenu! Dit bestaat uit een tapas, hoofdgerecht en dessert die je zelf mag samenstellen. Denk hierbij aan een portobello met gorgonzola uit de oven om mee te beginnen, een sliptongetjes met huisgebakken frietjes en gebakken peentjes als hoofdgerecht en een pannacotta met bosvruchten toe. Natuurlijk kun je ook gewoon een los gerecht bestellen.

Frenzi is een feel good restaurant

Zoals eerder gezegd is het eten hier overheerlijk, de entourage is knus en de locatie – midden in het historische centrum – is ook nog eens top! En sinds ik op een wijncursus de super sympathieke Martin Stuit, a.k.a. de eigenaar van Frenzi, heb leren kennen kom ik hier nog vaker dan voorheen. Frenzi heeft dus ook een sublieme wijnkaart.

Leuk om te weten: Martin is een grappa-liefhebber die niet alleen verzamelt maar ook zijn eigen grappa maakt, vraag hier dus even naar als dit je ding is.

Ook een ideaal restaurant voor een bezoek aan de Stopera

Frenzi ligt op een paar minuten lopen van de Stopera. Ideaal dus om hier nog even een bodem te leggen voordat je bijvoorbeeld aan vijf uur Wagner begint (ik spreek uit ervaring).

Frenzi doet momenteel ook aan take away & delivery

Denk hierbij aan een grote variëteit aan overheerlijke tapas, pasta’s (€ 10), hoofdgerechten (€ 15) en aan desserts. Frenzi verkoopt ook flessen wijn.

Zwanenburgwal 232, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in de Zuiderkerkbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply