Restaurant Karaat is met het ‘from coffee to cocktail’-concept de all-day hotspot van de Houthavens. Chef Jade Bruce, voorheen van o.a. Restaurant Riva en Bond, runt hier de keuken en dit doet ze goed. Ik ben hier al vaak geweest, maar ben er dit keer voor het diner. Ik bestel de Catch of The Day, mijn gezelschap gaat voor de Short Ribs en de hamburger. On the side bestellen we truffelfrites met mayo. Terwijl we wachten op onze gerechten krijgen we een zakje met vers brood en olie en kruiden om te dippen on the house.

Er kan hier btw ook goed geborreld worden. Naast de bar staan zes hoge taptafels waar je je eigen biertje kan tappen. Geef alleen even het gewenste biermerk en het aantal liter door en de barman regelt de rest.

Prachtig restaurant

Karaat is een enorm ruim restaurant voor Amsterdamse begrippen, maar dankzij verschillende knusse zithoekjes is het toch intiem. Boven is nog een entresol met loungehoekjes en zitjes. Neem hier zeker een kijkje want er hangt toffe kunst aan de muur. Boven de brasserie zit de Golden Room die geboekt kan worden voor een vergadering, privé diner, receptie, o.i.d.

Ontbijtje met lekkers uit eigen bakkerij

De bakker en brasserie zijn iedere ochtend vanaf 8:00 open voor ontbijt. Het brood en de zoetigheden worden hier in de eigen bakkerij gebakken.

Leuk weetje: Karaat is gesitueerd op de begane grond van het Gebouw Frame dat helemaal met goud is belegd, vandaar de naam.

Houthavenkade 103, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in de Houthavens. En klik hier voor tips in heel Amsterdam-West.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply