Restaurant Pressroom, onderdeel van het INK Hotel, is gevestigd in een monumentaal pand in de oude binnenstad van Amsterdam. In 1904 was hier de redactie van, De Tijd, gevestigd en deze historie is op allerlei vlakken doorgetrokken in het restaurant, dat niet voor niets ‘de drukkerij’ heet.

Begin met een cocktail aan de bar

We zijn hier op een zaterdagavond en beginnen onze avond met een cocktail aan de bar. Ik bestel de Mon Cherry, een fruitige cocktail met vodka, kersenlikeur, citroensap en gembersiroop. De Vriend drinkt graag een Old Fashioned, maar deze klassieker staat niet op de kaart. De barman hoort ons gesprek en gaat voor ons aan de slag. Top dat hij ook cocktails buiten de kaart om kan maken! Na ons drankje mogen we plaats nemen in een romantisch nisje.

Moderne klassiekers

Terwijl we de menukaart bekijken zet de gastvrouw brood met boter op tafel. Het brood is nog warm en de boter lekker smeuïg. Ik begin met de burrata salade die me erg goed smaakt. De romige, zachte kaas komt namelijk nog meer tot zijn recht door de zoete watermeloen en de granaatappelpitjes geven een fijne bite. Ik bestel er een glas biologische wijn uit Zuid-Afrika (Stellenbosch) bij. Deze blend met voornamelijk chardonnay heeft prachtige aroma’s van rijp en licht tropisch fruit, de viognier brengt een floraal vleugje en de chenin blanc zorgt voor een zuurtje.

In miso gebakken aubergine

Mijn hoofdgerecht is de in miso gebakken aubergine met een fris-zoete salade met druiven, rozijntjes, walnoot, pijnboompitjes en tomaat. Bij mijn eerste hap van de aubergine krijg ik spontaan een glimlach op mijn gezicht. Wat een waanzinnig lekker gerecht is dit! Ik bestel er een Pinot Noir uit Australië (Adelaide) bij. De wijn mooie frisse fruittonen van kers en framboos die perfect samengaan met mn frisse salade.

Overheerlijke crème brûlée & cheesecake

Ons dessert bestaat uit de crème brûlée met ijs en de vanille cheesecake met mango, passievrucht en appelbloesem. Ik drink er een muskaatwijn uit Australië bij. De zoete wijn heeft aroma’s van rozijntjes en gedroogd fruit met in de afdronk toffee. Wat een feest!

Nieuwezijds Voorburgwal 67, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in de Burgwallen-Nieuwe Zijde buurt. En klik hier voor nog meer tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply