Restaurant Wilde Zwijnen bevindt zich in een hoekpand aan het Javaplein. Het is al sinds 2010 een favoriet van veel Amsterdammers. En ik begrijp goed waarom: de zaak oogt knap, de service is vriendelijk en het eten is goed en eerlijk. Bij Wilde Zwijnen kun je à la carte eten of kiezen tussen een drie of vier gangen menu. De gerechten zijn geïnspireerd op de Hollandse keuken. De kaart wisselt regelmatig omdat er met streek- en seizoenproducten wordt gekookt. We kiezen dit keer à la carte een hoofd- en nagerecht.

Vis uit Urk

Ik ga voor vis uit Urk. Ik drink er een Sauvignon Blanc (2017) van het wijnhuis Le Hameau uit Charentais, dat net boven Bordeaux is gesitueerd aan de westkust van Zuid-Frankrijk. De nabijheid van de Atlantische Oceaan zorgt hier voor een mild zeeklimaat en je hebt hier veelal kalkrijke kleibodems. De wijn is mooi fris met een kruidig/citrus randje. Mijn gezelschap gaat voor de witte asperges met krieltjes, ei, lamsoor, torentjeskool en citroenbotersaus. We bestellen er ook een salade bij.

Ambachtelijke Hollandse kazen

Als dessert worden het de ambachtelijke Hollandse kazen en de gin & tonicsorbet met limoen cheesecake, rabarbercompote en een vanille zandkoekje. Meer zin in een glas wijn en kleine hapjes? Ga dan naar de eetbar van Wilde Zwijnen dat een deurtje verder is gevestigd (op nummer 25).

Javaplein 23, Amsterdam (oost) | website

Klik hier voor nog meer tips in de Indische buurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Oost.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply