Bij plattelandscafé Uitspanning de Houtzaagwerf kun je mega romantisch lunchen en/of dineren tussen de kippies. Het eten is hier top en de look & feel is uniek! Het landelijke eetcafé is namelijk écht onderdeel van een actieve houtzagerij. Als je de dijktrap afloopt denk je wellicht door de schuur met planken en boomstammen dat je de verkeerde afslag hebt genomen, maar nee, je bent aan het juiste adres. En juist deze pure, rauwe, authentieke vibe van Uitspanning de Houtzaagwerf is zo ontzettend gaaf!

Vrolijk gedekte tafeltjes in een groene oase met kippies

Als je voorbij de houtzagerij loopt zie je her en der vrolijk gedekte tafeltjes in een groene tuin. We worden niet veel later begroet door Maria die ons een tafeltje toewijst. Dit blijkt haar ouderlijk huis en haar vader Kees en broer Willem runnen de houtzagerij. De tafeltjes zijn bijvoorbeeld een product uit de eigen Houtzaagwerf. Wat een tof verhaal!

Wisselende menukaart met pure bourgondische gerechten

Er wordt hier dagvers gekookt, dus je weet nooit wat er op de menukaart staat. Wel vind je altijd een vegetarische optie naast 2 vlees- en 2 visgerechten. Er staan ook verschillende voorgerechten, toetjes en een kaasplankje op de kaart. We krijgen onze opties te zien op een krijtbord dat Maria voor ons neerzet.

Ik ga voor het vegetarische gerecht met de portobello en De Vriend voor de Schelvis waar hij ook frites en groenten bij krijgt. Het smaakt ons ontzettend goed. De Houtzagerij is niet voor niets beloond met een Gault & Millau notering.

Leuke weetjes

Als je hier een eitje bestelt dan zijn deze gelegd door de hennen die je hier vrolijk ziet rondscharrelen. De haan is btw heel indrukwekkend met z’n mooie verenkleed. En Kees, de vader van Maria, heeft een special Houtzagersbiertje ontwikkeld en hiervoor ook zelf het etiket geschilderd. We houden het dit keer bij wijn, maar de volgende keer gaan we dat biertje zeker proeven.

Open op: donderdag t/m zondag voor lunch en woensdag t/m zondag voor diner.

Oud Kortgenedijk 2, Kortgene (Noord-Beveland) | website

Klik hier voor nog meer tips op Noord-Beveland en klik hier voor alle tips in Zeeland.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply