Patisserie Stohrer is in 1730 opgericht en de oudste patisserie van Parijs. Nicolas Stohrer was de patisserie chef van Koning Lodewijk XV. Ze verkopen hier de beste chocolade eclair van Parijs. Hartig, trek? Ga dan voor een vol-auvent (gevuld pasteitje). Leuk feitje: de rum baba (cake met rumstroop) is een van de uitvindingen van Stohrer.
Locatie in bruisende winkelstraat, Les Halles, 2de arrondissement
De historische banketbakkerswinkel bevindt zich in de rue Montorgueil, een bruisende straat vol winkeltjes waar de Parijzenaar z’n boodschappen doet. De uitgestrekte straat loopt van Les Halles tot en met Grand Boulevards en bevindt zich in het eerste & tweede arrondissement. Schilder Claude Monet was ook fan van deze straat en heeft er zelfs een schilderij van gemaakt.
51 rue Montorgueil, Parijs | Ma-zo: 7:30-20:30 | website
Klik hier voor nog meer tips in Parijs.
Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?