The Jane opent haar deuren in 2014 en wordt na acht maanden al bekroond met een Michelinster! Eind 2015 volgt de tweede ster. In 2017 staat The Jane op nummer 74 in de lijst van The World’s 50 Best Restaurants. Hier moeten we als vanzelfsprekend gaan eten!

Dineren in de kapel van een voormalig militair ziekenhuis

Piet Boon is verantwoordelijk voor het interieur en dat zie je gelijk: The Jane is strak en indrukwekkend in haar eenvoud. De blikvanger is een imposante kroonluchter die doet denken aan reusachtige zee-egel. The Jane is zo ingedeeld dat alle tafeltjes zicht hebben op de open keuken. Nice!

Oud Sluis*** bracht Bril en Herman samen

Nick Bril en Sergio Herman, de twee mannen achter The Jane zijn, leren elkaar kennen in Sergio’s restaurant Oud Sluis*** (gesloten in 2013). Nick werkt hier als chef-kok en is in 2011 toe aan een nieuwe uitdaging. Sergio staat ook open voor een nieuw avontuur, met als resultaat: The Jane.

Tasting Menu: Jane’s Flavours van 14 November: Gang 1 & 2

The Jane werkt met een Tasting Menu dat uit een aantal starters, een hoofdgerecht en twee deserts bestaat. Het Tasting Menu kost € 170 p.p. Een wijnarrangement kost € 95 p.p. en een non alcoholisch arrangement € 75 p.p. De avond begint met Zeeuwse oesters, plankton en selderij. De tweede gang is gepocheerde makreel dat gemarineerd is in een mengsel van peper uit Frans Baskenland, citrus en meyeri.

Gang 3, 4 & 5 a.k.a. de signature dish

Dan volgt ‘Nick’s Japanese Fetish’ wat verder geen uitleg nodig heeft. Gang 4 is de Dubbeldoel; het rundvlees wordt vergezeld door carabinero (oftewel chique garnalen), shiitake en een bouillon van rund. De signature dish is de foie gras met gegrilde paling.

Gang 6 & 7

Gang 6 is de heilbot uit de Noordzee met scheermesjes, koolrabi en bergamot. Hierna volgt een Schotse coquille met boleet, kip en een herfstbouillon.  

Gang 8, 9, 10 & 11

Als hoofdgerecht staat de Franse eend uit Chalans, die vergezeld wordt met aardpeer, mais en arabica op het menu. Het gerecht wat hierna komt is de Gluwein-slushee. Dit was niet fotogeniek (dus geen foto), maar wel lekker. Gang 10, het eerste dessert van de avond, bestaat uit peer en dragon. Het tweede toetje is ‘Dansk Morgenmad’, oftewel een Deens ontbijtje in de vorm van een croissant.

Kok & ondernemer

Sergio heeft nog meer restaurants uitgerold. Zo is hij de man achter: Pure C**, AIR Republic* en Blueness in Cadzand (Zeeland). Sergio is ook mede-oprichter van Frites Atelier dat inmiddels drie vestigingen heeft (een in NL en twee in België). En ook Nick zit niet stil, hij heeft dit jaar zijn tweede zaak geopend: August in Antwerpen.

Paradeplein 1, Antwerpen (Haringrode) | website

Klik hier voor meer fine dining restaurants in Antwerpen.

Klik hier voor meer tips in Haringrode en hier voor meer tips in Antwerpen.

Slapen in Antwerpen? Klik hier.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply