Tijdens het Witte Nacht Diner kun je na sluitingstijd dineren in de Hortus Botanicus, een van de oudste botanische tuinen ter wereld (1638). En geloof mij dit is een mega bijzondere ervaring! Het diner vindt ieder jaar plaats in de prachtige Palmenkas op 21 juni, de langste dag van het jaar. De Hortus viert hiermee dat de zomer is begonnen.

4-gangen menu voor € 55 p.p.

Ieder jaar wordt er een seizoensgebonden verassingsmenu geserveerd, waarbij je van tevoren kunt aangeven of je vegetarisch wil eten. In 2018 verzorgt Chef Haukon de catering.

We beginnen met een amuse van makreel teriyaki met doperwtentapenade. Ieder jaar kiezen we ook voor het wijnarrangement. Dit begint met een feestelijk glaasje bubbels met hierin een eetbaar viooltje.

Het voorgerecht is een salade van geroosterde bietjes, radijs, gekonfijte sjalot met gegrilde Provolene (Italiaanse koemelkkaas) en een crumble van hazelnoot en Belgisch bier. We krijgen de gegrilde lamsbout als hoofdgerecht, deze wordt geserveerd met een frisse rode koolsla, gebraiseerde voorjaarsgroenten, ansjovis crème en een picada (Spaanse saus) op basis van rozemarijn en olijven.

Het dessert is een Italiaanse klassieker, te weten de Zuppa Inglese, die geserveerd wordt met krokante pistachenoten en chocoladekrullen. De koffie moeten we zelf buiten halen bij een espressokarretje in de tuin.

Witte Nacht Diner 2019

Studio Buik verzorgt dit jaar het diner. Deze drie vrouwelijke chefs hebben allemaal een achtergrond in de kunsten en dit schijn je terug te zien in de gerechten. Ik ben benieuwd.

Plantage Middenlaan 2a, Amsterdam | 21 juni, 19:00-23:00 | website

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply