Bistro l’Ilot (Frans voor ‘het kleine eiland’) is een geweldige spot op het Eilandje in Antwerpen-Noord. Het restaurant heeft een Parijse vibe, maar dan wel op een modern industriële manier. Bistro l’Ilot werkt met een vast menu met seizoensgebonden gerechten om te delen. Op de wijnkaart vind je veel natuurwijnen van voornamelijk Franse wijngaarden. Er staan ook een paar snacks op de kaart als rilette met toast en jamon iberico. We beginnen met een glas bubbels en overheerlijke Gillardeau oesters met zure room en komkommer.

Seizoensgebonden, pure gerechtjes om te delen

Het seizoensmenu start met een gefrituurd rijstvel met hierop gebrande asperges, humus van doperwten met sesamsaus (tahin), boekweit en enoki (leuk om te weten deze fijne paddenstoeltjes worden ook fluweelpootjes genoemd). Op het volgende bordje ligt een gegrilde sardien met een salade van opgelegde (zoetzure) courgette. Hierna volgen Franse coquilles in cevichestijl met een crème van bloemkool met hierover een saus van maisbouillon. 

Chef Sander de Saegher komt ook zelf aan tafel

We hebben doorgegeven geen vlees te eten. In plaats van de eend maakt chef Sander de Saegher voor ons scholfilet die is gebakken in beure noisette met een waanzinnig lekkere bouillabaisse-achtige saus van garnalen- en gambakoppen, gefrituurde kappertjes. Het hoofdgerecht komt met een kruidenslaatje met pistachepesto en gekarameliseerde pistache. Toe genieten we van een chocoladetaart met chili en grof zout. Sander brengt ons het dessert. Het blijft iedere keer leuk als een drukke chef hier de moeite voor neemt.

Privé feestje

Handig om te weten: je kan Bistro l’Ilot ook afhuren voor een feestje met 26 man.

Kribbestraat 15, Antwerpen (Het Eilandje) | website

Klik hier voor nog meer fine dining restaurants in Amsterdam.

Klik hier voor meer tips op Het Eilandje en klik hier voor alle tips in Antwerpen. 

Slapen in Antwerpen? Klik hier.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

 

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply