Adinda BerghuisBelgieEuropaGent

Bed & Breakfast Schopenhauer, Gent, België

Er zijn veel hotels in Gent maar, soms kom je onverwacht een pareltje tegen. Zo ook toen Boutique B&B Schopenhauer op mijn scherm verscheen. Ik was gelijk geïnspireerd door het aparte interieur. Er zijn slechts twee kamers in dit hotel. De Schopenhauer suite sprak mij het meeste aan.

Schopenhauer Suite & Athama Room

De andere kamer, de Athama Room, leek mij overigens ook erg ontspannend want deze beschikt zelfs over een privé hammam. En dat allemaal midden in het centrum van Gent.

Typisch Gents herenhuis midden in het centrum

Het boetiekhotel bevindt zich in een typisch Gents herenhuis. De Schopenhauer suite vind je op de begane grond. De suite is voorzien van een prachtig rood boudoir-achtig interieur. Tevens is de kamer een soort galerij omdat het vol met kunst hangt. Van oude tot nieuwe kunstwerken. Sommige schilderijen, die gemaakt zijn door beginnende kunstenaars van de Kunstacademie, zijn ook te koop.

Perfecte uitvalsbasis voor een romantisch weekend Gent

Als je een heerlijk romantisch weekend wilt beleven, dan zit je hier zeker goed. De kamer beschikt over een heerlijk ruim bad en kingsize bed die allebei verzonken liggen in een podium. De kamer is volgens de eigenaar erg populair onder de pas getrouwde stellen.

Boek de suite zonder ontbijt want er zijn genoeg andere fijne spots voor ontbijt/brunch

De kamer kostte ons 125 euro per nacht. Dit is exclusief het ontbijt. In de omgeving wemelt het namelijk van lekkere (ontbijt)tentjes, zoals Wasbar, Pedaleurs de Flanders en Oats Day Long. Ik raad ook Studio Skoop aan, een onafhankelijke art-house bioscoop die vijf zalen en een filmcafe herbergt.

8, Ajuinlei 9000, Gent, België | website

Tekst & beeld: Adinda Berghuis

Klik hier voor alle artikelen van Adinda.

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply