BestemmingenCrystal PalaceEngelandEuropaLonden

Brown & Green Café fijne spot in Crystal Palace

Green & Brown is een knus café midden in het mooie Crystal Park. De tweelingzussen Laura en Jess zijn de dames achter het B&G-concept dat inmiddels uit zes brunch tentjes in Zuidoost Londen bestaat. Wij zitten bij B&G The Triangle midden in het centrum van Crystal Palace. Het ligt tussen wegen die een driehoek vormen, hence the name.

Uitgebreide menukaart

Op de menukaart vind je brekkies, allerlei verschillend belegde butties (brood met boter), een variëteit aan roereigerechten, tosti’s, salades en huisgemaakte zoetigheden. Er zijn veel vegan en glutenvrije opties. Ik bestel een tosti met brie en cranberry.

Place to be in Crystal Palace

De volgende ochtend zit ik hier weer. Ik bestel een flat white en een vers croissantje voordat ik een rondje door het Crystal Park ga rennen. Een flesje tafelwater mag je zelf uit de koeling pakken. Het is druk op deze zaterdagmorgen. Er komen na ons nog wat sportieve types met yogamatjes binnen. Zij nemen hun koffie to go. Dit is blijkbaar de place to be in Crystal Palace. Is er geen plek om te zitten? Loop dan door naar Four Boroughs, een fijn koffietentje dat op een paar minuten lopen hier vandaan ligt.

Stukje achtergrond van Crystal Palace

De wijk is genoemd naar het beroemde gebouw dat er ooit stond: het Crystal Palace. Dit Victoriaanse gebouw van hout, gietijzer en glas was uit de grond gestampt voor de wereldtentoonstelling van 1851 in Hyde Park. Na de tentoonstelling werd het gebouw naar deze buurt in Zuidoost Londen verplaatst. Het gebouw brandde in 1936 volledig af en is nooit meer herbouwd.

Het Amsterdamse Paleis voor de Volksvlijt is gebouwd naar voorbeeld van The Crystal Palace. In 1929 werd ook dit gebouw werd door brand verwoest.

99 Church Rd Crystal Palace | website

Klik hier voor nog meer tips in Londen.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply