BestemmingenEngelandEuropaSouthampton

Room2 hometel de place to stay in Southampton

Bij room2 hometel komen het comfort en de flexibiliteit van thuis samen met de service van een hotel, vandaar ook de naam ‘hometel’. En het concept is een succes want er zijn inmiddels al drie room2 hometels: in Londen (Hammersmith, 2016), Southampton (2018) en Chiswick (2021). Wij verblijven in room2 Southampton dat centraal is gelegen in een populaire wijk met veel restaurants, cafés en uitgaansgelegenheden (Oxfordstreet). Van deze bedrijvigheid merk je overigens helemaal niets in het hometel.

De Master Loft 

Room2 Southampton telt met 71 kamers. Wij boeken de Master Loft (113) en dit pareltje is van alle gemakken voorzien. We hebben een volledig ingerichte keuken (er is zelfs een kookboek), een plek om te dineren, een king bed en een giga rode bank waar je lekker kan ontspannen en van het uitzicht over het Queens Park en de haven kan genieten. Ook mega chil: ik was m’n universele stekker vergeten maar dit bleek geen enkel probleem want de kamer heeft ook USB-oplaadpunten. 

Grappige nautische elementen

Maar dit is nog niet alles want de geestige zwembadtrap brengt je naar een mezzanine waar nog eens twee extra slaapplekken zijn! De Master Loft is dus ook een ideale familiekamer. De badkamer heeft heerlijk ruikende doucheproducten en ik ben instant verliefd op de vrolijke tegeltjes. De ronde patrijspoort is weer zo’n grappig nautisch element van de kamer. Ik ben een zeiler en herken de ‘kikkers’ (bolders) die hier worden gebruikt als kapstokhaakjes. Love it!

Verdere faciliteiten & top service

Ons hometel is voorzien van een fitnessruimte en een vrolijke lounge met een bar waar je terecht kan van koffie tot cocktail. Er is ook een snackcorner waar je alles kan vinden voor een borrel, maar er zijn ook healthy opties als fruit. Het is ook helemaal top dat je als gast gebruik mag maken van de prive parking achter het hometel. Je ontvangt een code voor de slagboom en je kan komen en gaan wanneer je wilt. De geweldige service (we love Reece) maakt het plaatje helemaal af.

Het verhaal van room2 hometel

Achter dir supertoffe concept zitten twee broers, Rob en Stu, uit Hammersmith die samen tien jaar lang de wereld over hebben gereisd voor hun professionele raceboot carrière voor GB. Slapen deden ze in saaie hotels waar ze niet vrolijker van werden. Ze beseften dit kan en moet anders. Met als resultaat een plek die wel heel letterlijk als je home away from home voelt.

Tip van Trees: pak de Eurotunnel om Het Kanaal over te steken

Met onze geweldige Peugeot 3008 Hybrid rijden we van Amsterdam naar Calais waar we de oversteek maken via de Eurotunnel naar Folkestone. De oversteek via de spoorwegtunnel duurt zo’n 35 minuten.

Queen’s Terrace 1-8, Southampton, Verenigd Koninkrijk | website

Klik hier voor nog meer tips in Southampton en hier voor alle tips in Engeland.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply