Ferini is een herschikking van de naam van de eigenaar, Rini Fenijn, die deze winkel overnam van zijn vader. Samen met zijn partner Heleen verkoopt Rini spullen ‘uit de periode van 1880-1980’ vanuit een dijkhuis te Nieuwvliet in Zeeuws-Vlaanderen. Daarnaast heeft Ferini altijd een collectie kleine souvenirs van duurzame materialen voor de vele toeristen die jaarlijks de nabijgelegen camping bezoeken. Voor ieder wat wils! 

Antieke meubels en bijzondere objecten

Bij binnenkomst valt meteen de ontspannen sfeer op. Antieke meubels en bijzondere objecten staan klaar om ontdekt te worden tussen de vele kasten met een indrukwekkende collectie tweedehands boeken. Trees belt direct met haar vader of hij nog geïnteresseerd is in een aantal zeer betaalbare eerste drukken van werken van Willem Frederik Hermans. Zelf leg ik direct een boek van Desmond Morris – De Naakte Mens – bij de toonbank. En tussen de collectie vintage schoolplaten vind ik een geweldige – haast ongebruikte – plaat van een lintworm die ik meeneem als decoratie voor mijn laboratorium. Precies waar ik naar op zoek was!

Een grote collectie klassieke speelgoedauto’s

We raken in gesprek met Rini die ons meeneemt naar een nog veel grotere schatkamer. Achter het dijkhuis bevinden zich vele vierkante meters met de meest uiteenlopende objecten. Rini is ook beeldend kunstenaar en theatermaker en gebruikt deze ruimte als galerie voor enkele van zijn werken waarin hij een goede dosis humor heeft gestopt. We komen ogen en oren tekort als hij ons uiteindelijk trakteert op een prachtige collectie klassieke speelgoedauto’s die hij op geheel eigen wijze in een museum (toegang slechts 1 euro!) in de kelder heeft samengebracht. 

Na een goed uur te hebben rondgedwaald worden we hartelijk uitgezwaaid door Rini en Heleen. We komen hier zeker een keer terug om opnieuw geïnspireerd te raken! 

Sint Bavodijk 31, Nieuwvliet (Zeeuws-Vlaanderen) | website

Tekst: Rens

Klik hier voor alle Track & Thrift-tips in Nederland. 

Volg je Track & Trees trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply