AmsterdamAmsterdam ZuidBuitenveldert / Zuidas

Coming soon restaurant Nela in Valley Amsterdam

Aankomende zomer opent restaurant Nela haar deuren in Valley op de Zuidas in Amsterdam. Achter de nieuwe gastvrijheidsformule gaan de internationaal gerenommeerde chefs Hari Shetty en Ori Geller schuil. De naam Nela betekent puur en precies dit willen de twee chefs op alle vlakken in hun restaurant terug laten komen. Van pure gastronomie, waarbij wordt gekookt op open vuur met de allerbeste en eerlijke ingrediënten, tot en met het design dat is vervaardigd van natuurlijke en onbewerkte materialen in hun meest pure vorm. En dit alles gericht op het verbinden van mensen, culturen en tradities.

Pure gastronomie 

De menukaart is een afspiegeling van eerlijke, seizoensgebonden ingrediënten die tot leven komen via open vuur en moderne kooktechnieken. Hari en Ori: “We hebben specifiek gekozen voor live fire cooking omdat bij dit vakmanschap de integriteit van de ingrediënten niet verloren gaat.” Immers, door de hoge temperaturen schroeien ingrediënten snel dicht waardoor er weinig vocht verloren gaat. Met als resultaat: integriteit in structuur, smaak en presentatie. Dankzij de jarenlange ervaring van de chefs zijn deze pure gerechten niet alleen enorm zinnenprikkelend en smaakvol, maar ook modern en verrassend.

Uitgebreide menukaart met shared dining gerechten

Met het shared-dining principe is het streven dat iedereen zich welkom voelt bij Nela. De uitgebreide menukaart biedt voor iedereen wat wils. Zo ook enkele à la carte opties voor bijvoorbeeld een zakelijke lunch. Nela is tevens voorzien van een high end cocktailbar waar de avond kan worden voortgezet met klassieke en eigen verrassende cocktailcreaties. 

Puur design

Vuur vormt ook op het gebied van Nela’s design de basis. Immers, alle ambachtelijke onderdelen – van het glaswerk tot de rauwe materialen – hebben dit element nodig bij de vervaardiging. Denk qua interieur aan een oase van licht met natuurlijke kleuren en dito materialen zoals hout, metaal en steen in hun meest pure vorm. Nela maakt ook gebruik van handgemaakte objecten en kunst van lokaal talent. Hari en Ori: “Onze fascinatie voor eerlijke producten, kwalitatief uitmuntend design en vakmanschap reikt verder dan de keuken. Het is de basis van al onze keuzes, zo ook op het gebied van design en creatieve partnerships.” 

Partners van Nela

Hari en Ori hebben jarenlang gewerkt voor toprestaurants als Nobu (Londen), Yafo-Tel Aviv (Tel Aviv) en Izakaya, The Duchess en Mr. Porter (Amsterdam). In partnership met innovatief internationaal entrepreneur Gilad Hayeem (The Waverly Group) zijn kennis en kunde gebundeld in restaurant Nela.

Beethovenstraat 515, Amsterdam (Zuidas) | website

Klik hier voor nog meer tips in de Buitenveldert/Zuidasbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Zuid.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply