AmsterdamAmsterdam ZuidBuitenveldert / Zuidas

Restaurant Nela nieuwste aanwinst in Valley Amsterdam

Restaurant Nela is de nieuwste gastronomische aanwinst van Amsterdam. Nela betekent puur en precies dit willen de twee internationaal gerenommeerde chefs Hari Shetty en Ori Geller op alle vlakken in hun restaurant terug laten komen. Van koken op vuur met de allerbeste en eerlijke ingrediënten die direct worden ingekocht bij de bron, tot en met het design dat is vervaardigd van natuurlijke en onbewerkte materialen in hun meest pure vorm. En dit alles gericht op het verbinden van mensen, culturen en tradities.

Uitgebreide menukaart met shared dining-gerechten

Met het shared dining-principe is het de bedoeling dat iedereen zich welkom voelt bij Nela. De menukaart is een afspiegeling van eerlijke, seizoensgebonden ingrediënten die tot leven komen via het vuur en moderne kooktechnieken. Hari en Ori: “We hebben specifiek gekozen voor live fire cooking omdat bij dit vakmanschap de integriteit van de ingrediënten wordt gewaarborgd.” De hoge temperaturen schroeien ingrediënten snel dicht waardoor er weinig vocht verloren gaat, met als resultaat: het behoud van structuur, smaak en presentatie. 

Nela is een beleving

Bij de entree is het eerste dat opvalt de open keuken met het vuur dat brandt vanuit de houtgrill en oven. Liefhebbers van dit culinaire spektakel kunnen plaats nemen aan de Chef’s Counter, voor de wijnconnaisseurs is het aan te raden om plaats te nemen bij de op maat gemaakte indrukwekkende wijnklimaatkast en bij lekker weer is het zalig zitten op het terras met een uniek uitzicht boven de boomtoppen. Kortom, je kan hier vijf keer per week komen eten en iedere keer een andere ervaring hebben.

Enkele van mijn favoriete gerechten

Tot nu toe vind ik alles zalig wat bij Nela heb mogen proeven, maar een favoriet is zeker de jonge prei met mosterddressing en Bellper knolle kaas (een hard Zwitsers kaasje). Maar ook de artisjokken met Hollandaisesaus, de wilde spinazie met gegrilde pompoenzaadjes, de aubergine filet en de Chileense zeebars met yuzu zijn absolute aanraders. En ook de dessert zijn hier super lekker! Probeer zeker de Banana Caramel, oftewel de compote van banaan met chocolade crumble, macadamia en dulce schuim! Ik kan niet wachten om de rest van de kaart te gaan ontdekken! Nela mij zie je snel weer terug!

Beethovenstraat 515, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in de Buitenveldert/Zuidasbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Zuid.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply