Antwerpen is hands down mijn favoriete bestemming voor een short break. Deze stad zit vol culinaire parels en ook op het gebied van shoppen en musea is het hier een waar walhalla! Mega chill: met de trein is het nog geen 2 uur vanaf Amsterdam Centraal! 

We love to stay at SHWAY!

Onze ultieme plek om te overnachten? In een van de prachtige appartementen van SHWAY. De ruimtes zien er allemaal superknap uit en ze zijn van alle gemakken voorzien. Denk hierbij aan alle luxe die een high end hotelkamer aanbiedt plus een volledig ingerichte keuken met vaatwasser! Ook erg fijn: je hebt hier geen gedoe met een receptie. Na je boeking krijg je namelijk twee codes toegestuurd, een voor de voordeur van het pand en een voor de deur van je appartement. Mocht je wel hulp nodig hebben, dan is lovely host Liselore binnen een mum van tijd bij je met raad en/of daad. 

Super service en een vrij gevoel

SHWAY doet er alles aan om jouw verblijf zo fijn mogelijk te maken. Zo is het bed (boxspring) voorzien van het beste Egyptisch katoen, in de douche staan heerlijk ruikende badproducten. En het design en de kleuren (alles door Stekkie Amsterdam) zijn zorgvuldig gekozen om iedere gast een welkom gevoel te geven. Niet bekend in Antwerpen? SHWAY heeft ook een kleine cityguide met zorgvuldig gecureerde hotspots voor haar gasten gemaakt. En trust me: Liselore heeft een enorm goede neus voor de leukste plekjes!

SHWAY heeft er een prachtig nieuw pand bij! 

We zijn al bekend met de drie SHWAY-panden (we love het Blue Parrot appartement in SHWAY 28!), maar sinds kort is er met Maison Brederode een vierde familielid bijgekomen! Dit pand heeft 4 appartementen en kan 12 man herbergen. Ideaal dus voor grote groepen. Wij nemen de proef op de som met een bevriend stel uit België. Ik boek Le Lambermont op de begane verdieping en zij gaan voor appartement Le Marnix op de eerste verdieping. 

Appartement Le Lambermont in Maison Brederode

Het is een mooie, zwoele lentedag dus we besluiten een klein half uurtje te lopen vanaf het Centraal Station. Niet zo’n wandelaar? No worries. Er stopt een tram vlakbij het appartement. Onze entree verloopt soepel via de toegestuurde code en wauw! Ik vind de entree gelijk al helemaal waanzinnig! De Portugese tegeltjes, de kroonluchter, de kunst aan de muur, de romantische schilderingen in het trappengat… De SHWAY-toon is meteen gezet. En jawel ook ons appartement is weer een design juweeltje!

Ons appartement is ideaal om mensen te ontvangen

De 3 meter lange tafel waaraan 10 mensen plaats kunnen nemen valt meteen op. Dit is de perfecte spot voor een get together met onze vrienden. We spreken meteen af dat ze de volgende ochtend lekker bij ons kunnen komen ontbijten.

Een prachtige mix van design en vintage

Ons appartement heeft ook een knusse zithoek met twee zachte, vrolijk gekleurde stoelen. En love de lampen, die overigens allemaal vintage zijn. De slaapkamer bereik je via de badkamer, die is voorzien van een fijne regendouche met producten van Rituals. I love de op maat gemaakte inbouwkast in de slaapkamer, de kunst aan de muur en wederom de geweldige lampen. De wifi is hier overigens lekker snel en vanuit bed kun je prima Netflixen (ik spreek uit ervaring).

Ideale uitvalsbasis

Maison Brederode ligt, zoals de naam doet vermoeden, in de wijk Brederode in Zuid, op tien minuten lopen van de bruisende Marnixplaats(een rotonde met een hele trits aan leuke restaurants). En ook het centrum met de Groenplaats ligt op een prima wandelafstand. Kortom, een rustige uitvalsbasis met het bruisende hart van Antwerpen op zo’n 20 minuten lopen.

SHWAY & duurzaamheid

Good to know: SHWAY probeert zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Host Liselore verplaatst zich op een elektrische bakfiets en er wordt enkel gewerkt met duurzame producten zoals wc-papier van The Good Roll, er wordt schoongemaakt met GreenSpeed en de was gebeurt via Blycolin.

Ook perfect als short of long stay appartement

De appartementen van SHWAY zijn ook ideaal om te boeken voor short en/of long stay. De drie andere panden (SHWAY 28; Aalmoezenierstraat 28, SHWAY 60, Vleminckveld 60 en SHWAY 62, Oudevaartplaats 62) bevinden zich in de wijk Sint-Andries.

Sint-Laureisstraat 8, Antwerpen (Het Zuid) | website

Klik hier voor meer slaaptips in Antwerpen.

Klik hier voor meer tips in Het Zuid en klik hier voor alle tips in Antwerpen. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply