AmsterdamAmsterdam ZuidCocktailbarPijp / Rivierenbuurt

Restaurant Rocca voor mediterrane gastvrijheid

Bij restaurant Rocca draait het allemaal om mediterrane gastvrijheid en gezelligheid. Het restaurant is opgedeeld in een borrel-gedeelte, een sectie met gezellige tafeltjes voor twee en de kleine booth achterin is ideaal voor grotere groepen. 

Mediterrane eetcultuur

Op de menukaart wordt de mediterrane eetcultuur gevierd. Denk hierbij aan kleine tapas als pulpo, iberico ribs en gambas. Ben je hier in het weekend en heb je na het diner nog geen zin om naar huis te gaan? Pak dan de trap naar beneden naar de prachtige cocktailbar.

Cocktails & heerlijke tapas

Ik ben hier op uitnodiging van Monkey Shoulder; ik ben nl ambassadeur van dit mooie merk. Nog niet bekend met Monkey Shoulder? Hier een in-een-notendop-uitleg: het is is een blend van drie verschillende single malt whisky’s uit de Speyside (Schotland): Glenfiddich, Balvenie and Kininvie. En ik ben er dol op, zowel in de mix als straight up.

Ik geniet hier als vanzelfsprekend van mooie cocktails met Monkey Shoulder. En we krijgen er ook heerlijke tapas bij, zoals Barra Gallega a.k.a. Spaans stokbrood met een goddelijke aioli. En de vers gebrande Spaanse amandelen met gerookt zeezout zijn ook zalig.

Diner, borrel & lunch in het weekend

Good to know: Rocca is van woensdag tot zondag open van 17:00 tot 1:00. En in het weekend kun je hier vanaf 12:00 terecht voor lunch. De cocktailbar is open van vrijdag tot zondag.

Ferdinand Bolstraat 26, Amsterdam | website

Klik hier voor meer spots in Amsterdam waar je cocktails kan drinken.

Klik hier voor nog meer tips in de Pijp/Rivierenbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Zuid.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply