Het is weer tijd voor een roadtrip! Dit keer koersen we richting de Veluwe in een Peugeot 308 GT. Aan de stoere looks, van de grote grill tot en met het krachtige achteraanzicht, zie je al dat dit model pit heeft. Het vloeiende profiel zorgt voor het sportieve element. En inderdaad wat is het zalig rijden in deze sportieve en knappe auto!

Waanzinnig fijn intuïtief rijdgemak 

Ik ben fan van de Peugeot i-Cockpit met het compacte stuurwiel. Alles is ook mega handig te bedienen en te zien. Ik heb wel eens in auto’s gereden waarbij het stuur het zicht op het informatiepaneel belemmert. Bij Peugeot is dit dus totaal niet het geval. Love it. En met het i-Connect multimediasysteem kun je het touchscreen bedienen als een smartphone.

Geweldige rijhulpsystemen

En dankzij de vier camera’s, die een 360 graden view geven rondom de auto, plus de parkeersensoren kan ik ineens inparkeren als de beste. En ook inhalen is nooit meer stressvol want dankzij de Change Lane Assist weet ik precies wanneer er een voertuig met hoge snelheid nadert in m’n dode hoek. En dit tot wel 80 meter achter de auto! En dit kent vast ook iedereen? Dat je soms even snel moet teruglopen om te checken of je de auto wel op slot hebt gezet? Bij deze peugeot klappen de achteruitkijkspiegels in als je de auto op slot doet, dus je hoeft nooit meer te twijfelen bij het weglopen. Een snelle blik zegt genoeg.

Nieuw Peugeot-embleem

Peugeot heeft trouwens een nieuw schild, je weet wel het logo waar de leeuwenkop op staat. Je ziet het nieuwe embleem pontificaal op de grill prijken. En als je de auto in de avond van het slot haalt schijnt de leeuw in hologramvorm – als een soort van Batmansignaal – op de grond. Heel vet!

Website

Klik hier voor meer roadtrip-ervaringen.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply