GelderlandHoenderlooNederland

Short break in een Cuber Suite op de Veluwe

We zijn dol op short breaks in eigen land. Daarnaast houden we van comfort en dit het liefst in een rustige setting zodat je goed kan slapen. De Cuber Suites schijnen aan al deze wensen te voldoen. We gaan op onderzoek uit en stappen in onze Peugeot 308 GT richting de Veluwe.

Genoeg parkeerplek

De rit naar Hoenderloo vanuit Amsterdam (90 km) duurt ongeveer een uur en een kwartier. De aankomst is ideaal, er is genoeg parkeerplek en we hoeven ons nergens in te checken want dit gebeurt via onze Cuber app. We verblijven in Cuber 22, een grindpad leidt ons hiernaartoe. Ik vind het even spannend of de deur open zal gaan via de Cuber app die ik thuis al heb geïnstalleerd. En ja, het is een kwestie van een swipe en de deur is open. Easy peasy lemon squeezy!

De Cuber app is super gebruiksvriendelijk

Met de app doen we de zonnewering omhoog. Door de giga raampartijen komt het groen van de Veluwe helemaal naar binnen. Love it! Er ligt een welkomstbriefje met een reep chocolade. In de koelkast is een flesje bubbels voor ons koud gezet. Hoe attent! Het is een enorm hete dag dus ik zet de airco aan. De Cuber-app is btw mega gebruiksvriendelijk; mocht je toch ergens tegenaan lopen dan kun je je Cuber guide om hulp vragen. Deze gids kun je een week van te voren selecteren. Dit door een aantal vragen in te vullen over je wensen qua food en vermaak. De app koppelt je vervolgens aan de meest geschikte gids.

Van alle gemakken voorzien

De suite is voorzien van handdoeken, badproducten van Marie Stella Maris en een keukentje met alles erop en eraan, er is zelfs een vaatwasser. Wij maken hier praktisch geen gebruik van want we houden van ‘op restaurant’ gaan. Tijdens onze short break hebben we Apeldoorn (ligt op een kwartiertje rijden) ‘uitgespeeld’ qua fine dining (check hier onze tips). Deventer is trouwens ook superleuk, maar hier hebben we dit keer alleen geborreld omdat we dus al reserveringen hadden staan. Het ontbijt bestellen we via de Cuber app, dit wordt in de ochtend keurig voor je deur neergezet.

Tip van Trees: wil je toch spontaan willen koken in het Cuber-keukentje dan kun je boodschappen doen bij de campingsupermarkt van de ‘buren’ op Recreatiepark ’t Veluws Hof. Wij hebben hier wat basics gehaald voor de borrel en de lunch.

Geniet van de natuur of trek erop uit

Omdat de Cuber suites aan de rand van het Nationale park de Hoge Veluwe (Hoenderloo) staan hoef je alleen de weg over te steken om de mooiste wandelingen te maken. Ben je meer van het fietsen? Via de Cuber-app kun je deze huren en zet koers richting Radio Kootwijk. Of pak je auto en binnen een mum van tijd ben je in het Kroller Muller museum. 

Eindoordeel: de Cuber Suites zijn ideaal voor een zalig weekend in alle luxe en rust; midden in de natuur! Houd er daarom wel rekening mee dat je in de auto moet stappen voor een restaurant, maar dit vinden wij geen enkel probleem. Wij komen zeker terug!

Website

Klik hier voor meer tips in Hoenderloo (Veluwe) en klik hier voor alle Gelderlandtips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply