GelderlandHoenderlooKamperenNederland

Gesloten | Glamperen bij Glamp Outdoor Camp op de Veluwe

Ik ben laatst gaan glamperen bij Glamp Outdoor Camp (GOC) Hoenderloo op de Veluwe (klik hier voor meer informatie over het GOC-concept). De rit Amsterdam – Hoenderloo duurde zo’n anderhalf uur, maar het had voor mij best langer mogen duren. Ik reed namelijk in een Peugeot 208 GT PureTech 100 en dit was een feestje, maar dit terzijde. Bij aankomst op de glamping liep ik via een paadje met houtsnippers naar het incheck-gedeelte waar alles duidelijk werd uitgelegd. Een vriendelijke jongeman begeleidde me vervolgens naar mijn accommodatie.

Een ruime Air met opgemaakte bedden

Ik verbleef in een Air, een tweepersoonstent met 2 losse bedden die je desgewenst tegen elkaar kunt schuiven. Mijn tent – van 14m2 groot! – was voorzien van stroomaansluiting, een koelkastje, een LED-lantaarn, een spiegel, een tafeltje, 2 stoelen en een eenvoudig kooktoestel met keukeninventaris. De bedden waren opgemaakt met zacht beddengoed waar ik heerlijk onder heb geslapen. Good to know: de Air kun je aan twee kanten openritsen; handig voor hete zomerdagen.

Sanitair blok

Het sanitaire blok zag er keurig uit. De wasbakken hebben alleen koud water, maar bij de douches heb je warm water. Is een toilet en douche delen niet jouw ding? No worries, voor de luxepaarden zijn er vier luxe accommodaties met eigen sanitair, te weten: de prachtige Panorama, de Arcade, de Safari Lodge en de Wood Lodge.

Eten en drinken

Op de glamping kun je vanaf 16:30 streetfood kopen bij de food & drinks bar waar ook de gezellige vuurplaats is. De avonden worden wisselend verzorgd door verschillende culinaire locals, zo verzorgt Viva La Pizza op woensdag en zondag de houtoven pizza’s, op zaterdag staat Saté van Nan (ook vega optie) er met de foodtruck, de maandag en dinsdag worden verzorgd door mijn vaforiete Klein Berlijn en er is ook een tapas-, en pastavond.

Je kan ook terecht bij de buren van restaurant De Boskantine, geen zin om uit je tent te komen bestel hier je eten dan online en ze komen het brengen. In de ochtend kun je bij het Activiteitencentrum terecht voor verse broodjes en koffie to go. Iets vergeten? Er is hier ook een mini shop met een aantal basisproducten.

Activiteiten

Je kan op de glamping heerlijk chillen in de ochtend of avond in een houtgestookte hot tub (75 euro voor 4 uur). Ik heb ook een yogales met sound experience gevolgd van Zen Caravan waar het koppel Joy en Eddie achter schuil gaan. Ik heb de yogales gevolgd in een heel fijne legging en shirt van Falke Sport. Tip van Trees: mijn super slimme legging is voorzien van anti-cellulitis werking! Hoe dit precies werkt kun je hier lezen.

In het activiteitencentrum kun je informatie krijgen over wandelroutes, voor de kleintjes is er een Kabouterpad en een Ranger Route. Je kan hier ook fietsen huren. Good to know: mijn Air was afsluitbaar met een sleutel die ik bij het inchecken kreeg.

Eindoordeel

Ik vond het glamperen een super toffe ervaring. Het is vooral mega chill dat je zelf je tent niet hoeft op te zetten. Ook de opgemaakte bedden met luxe beddengoed vond ik te gek. De omgeving is hier niet normaal mooi en puur; als natuurfreak heb ik hier mijn hart helemaal opgehaald. Ik ga zeker nog eens glamperen met GOC! Wellicht ga ik de volgende keer naar GOC Appeltern, aka de locatie met het meeste vermaak.

Krimweg140, Hoenderloo (Gelderland) | website

Foto’s: eigen foto’s en Bas Driessen

Klik hier voor nog meer kampeertips in Nederland.

En klik hier voor meer tips in Gelderland.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply