BestemmingenEngelandLondenShoreditch

Blanchette Bricklane knappe lunchroom in Shoreditch

Blanchette Shoreditch is een stukje Parijs in Londen. Het klassieke bistro-stijltje wordt her en der opgeleukt met grappige details. Bekijk het stoute behang even goed in het toilet. En ook kudo’s voor de muurtekening van de Cote d’Azur naar een voorbeeld van Picasso.  

Franse klassiekers met Noord-Afrikaanse twist

Op de menukaart staan Franse klassiekers met invloeden uit Noord-Afrika. Van mosselen in een witte wijnsaus tot en met gebakken Marokkaanse eieren met pepers en vloerbrood. De gerechten zijn bedoeld om te delen.

De charcuterie komt uit allerlei Franse windstreken, van truffelworst uit de Rhône tot en met gedroogde ham  uit de Pyreneeën. Er staan ook vijf mooie kaas en honing combinaties op de kaart waarbij je kan kiezen tussen: Morbier (halfhard), Chèvre, Comté (bergkaas uit de Jura), Tomme de Corse (halfharde schapenkaas), Fourme d’Ambert (romige blauwaderkaas) of de Camembert.

Parijse Belle Epoque meets urban shoredtich

Wij komen hier rond lunchtijd tijdens een bezoek aan de bruisende Brick Lane weekendmarkt. De brunchkaart is niet uitgebreid, maar wat erop staat is goed. Ik bestel de Eggs Florentine met truffel en vriendlief gaat voor de bagel met gerookte zalm, cream cheese en gepocheerd eitjes. We bestellen er een karaf Felicette, de eerste kat in de ruimte in 1963, bij van de grenache blanc druif.

Succesverhaal van drie broers

Achter de twee Blanchette-vestigingen (de ander zit in Soho) zitten drie broers: Maxime, Malik en Yannis. Hun moeder heet Blanchette, hence the name. Maxime en Yannis hebben ervaring opgedaan bij top restaurants in Londen, New York en Parijs en Malik is van de muzikale ondersteuning.

204 Brick Lane Londen | website

Klik hier voor nog meer tips in Londen.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply