BestemmingenEngelandEuropaLondenWestminster

Reuzenrad London Eye iconisch uitje in Londen

The London Eye (1989) is een van de meest iconische gebouwen van Londen. Het imposante reuzenrad is 135 meter hoog met een diameter van 120 meter. De 32 glazen cabines bieden een 360˚ uitzicht.

360˚ uitzicht op iconische gebouwen

Je hebt een perfect zicht op de parlementsgebouwen oftewel de House of Parliament met de Big Ben toren. En ook de Westminster Bridge en de Westminster Abbey zijn goed te zien vanuit het rad. Het rad draait heel langzaam rond, dus je hebt alle tijd om foto’s te maken.

De meest populaire toeristische attractie van Londen

Het rad is met haar 3.75 miljoen bezoekers de meest populaire toeristische attractie van Londen. Een standaard kaartje voor een rondje van 30 minuten kost £ 27 en een fast track ticket £ 37. Er kunnen 25 mensen in een capsule. Heb je geen zin in andere mensen? Je kan een complete capsule afhuren voor £ 450.

Bereikbaarheid

Het reuzenrad is gesitueerd op de South Bank van de Thames. Het is bereikbaar via verschillende metrostations, de dichtstbijzijnde is Waterloo. En ook deze metrostations zijn op een prima wandelafstand: Embankment, Charing Cross en Westminster. Kom je met de Thames Clipper of City Cruise? Stap dan uit bij de halte London Eye Pier.

Hoogste gebouw in Londen is The Shard

The London Eye was het hoogste observatiepunt tot en met 2013. In dat jaar nam het 245 meter hoge gebouw The Shard het stokje over. Het observatiedek van dit gebouw zit op de 72ste verdieping.

Riverside Building, County Hall, Westminster Bridge RoadLonden | website

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply