BrabantDen BoschNederland

De Bossche Kraan een super unieke slaapplek

Voor een onvergetelijke staycation adviseer ik om de Bossche Kraan in Den Bosch te boeken! De luxe hotelkamer is gesitueerd in de machinekamer van een voormalige havenkraan op een uniek stukje industrieel erfgoed a.k.a. de Tramkade. Op deze bruisende plek kun je genieten van culturele activiteiten en je vindt hier de leukste cafeetjes en restaurants. Een perfecte spot dus voor een romantische mini-break in eigen land!  

Gesitueerd aan de rand van de historische binnenstad

Op een regenachtige zaterdag in november pakken de Vriend en ik de trein vanuit Amsterdam. Al binnen het uur zijn we in Den Bosch en na een kleine tien minuten wandelen zijn we bij onze eindbestemming. De Bossche Kraan ligt aan de rand van de historische binnenstad en is dus ook een prima uitvalsbasis om Den Bosch te ontdekken. Niet zo’n wandelaar? No worries, het verblijf komt met twee fijne fietsen! In de warme maanden kun je een bootje huren en hiermee naar de binnenstad varen. Of ga de andere kant op naar het open water van de Ertveldplas.

Authentieke hijskraan meets luxe hotelkamer 

Via de mail heb ik een code ontvangen waarmee zowel het toegangshek als de voordeur van de kamer kan worden geopend. Geen gedoe dus met een incheckbalie. Heel fijn! De kraan heeft overigens aan drie zijden z’n authentieke karakter behouden. De kant die zo’n anderhalve meter is uitgebouwd is van buiten geel geverfd om de vernieuwing te accentueren.

Prachtige hotelkamer met alles erop en eraan

De kamer ziet er geweldig uit en is van alle gemakken voorzien. Er staat een royaal bed met hiertegenover een zithoek, er is een keuken, een eetgedeelte en de knalgele badkamer heeft een fijne regendouche met badproducten van Marie-Stella-Maris. Maar de absolute USP van de luxe hotelkamer is natuurlijk het unieke uitzicht vanaf 12 meter hoogte.

Kies je favoriete uitzicht

Zet je machinistenpet op! Want de kraan kan 220 graden worden gedraaid! Er is een dummy proof besturingspaneel met knoppen naast het bed, of ga in de stuurhut aan de slag met de originele hendels. Je vindt de sleutel van de cockpit aan het haakje bij de voordeur van de kamer. Dus of je nou wil uitkijken op de rustig kabbelende rivier de Dieze of liever op de silo’s met graffitikunst van de Tramkade. De keuze is helemaal aan jou. 

De beste borrelplek van heel Den Bosch

Dit de meest unieke plek om te borrelen in heel Den Bosch, dus we genieten hier totdat we trek krijgen. We dineren vervolgens een paar meter verderop, bij het leuke Van Aken, een pop-up restaurant in het WerkWarenHuis op de Tramkade.

Na een heerlijke nachtrust, onder zacht beddengoed, open ik de gordijnen. Er is zowaar geen wolkje aan de lucht. Wat een cadeautje na alle regen!

Optimaal genieten van de zonsopgang

We vinden het altijd fijn om wakker te worden met koffie en thee (voor mij). Terwijl ik aan de slag ga in het keukentje draait de Vriend de kraan richting het oosten.

Niet veel later zien we vanuit bed de zon opkomen. Dit tafereel in combinatie met een panoramisch uitzicht op de oude binnenstad met de Sint-Janskathedraal is magisch. We raken er niet over uitgesproken hoe te gek het is om zo wakker te worden in een hijskraan!

Boek een ontbijtje via de Crane Service

We hebben natuurlijk ook een ontbijtje geboekt. Ik vraag me nog even af hoe dit wordt bezorgd. Just in case sta ik iets voor 9:00 uur (deze tijd hebben we doorgegeven) paraat om eventueel naar beneden te lopen. Rond 9:00 hoor ik een zacht klopje op de deur.

Bij het openen van de deur zie ik een houten kistje op pootjes. De ontbijtbrenger is even snel vertrokken als hij/zij is gekomen. Ik neem het ontbijt mee richting de eettafel. In het kistje zit o.a. brood, croissants, warme poffertjes, kazen, crudités, humus, jam, gekookte eitjes met gebreide mutsjes (love it!), verse jus en een vaasje met een vrolijke bloem. Wat een liefde is er in dit heerlijke ontbijt gestopt! Ook top: er zit een doggybag bij zodat je niets hoeft weg te gooien. Al het keukengerei halen we uit de keuken.

De Bossche Kraan is een dikke Tip van Trees

In het gastenboek lees ik de leukste krabbels. Het Zeeuwse echtpaar dat hun overnachting van kinderen en kleinkinderen cadeau heeft gekregen, omdat (groot)vader vroeger kraanmachinist was raakt me het meest. De rode draad van alle krabbels is dat iedereen ontzettend heeft genoten. Wij zijn het roerend met onze voorgangers eens. Dus, heb je iets bijzonders te vieren of zin in een super romantische get away? Trakteer jezelf dan op zo’n onvergetelijk verblijf in deze super de luxe hijskraan! Wij komen zeker terug!

Tramkade 31, Den Bosch | website

Klik hier voor nog meer tips in Den Bosch en klik hier hier voor alle Brabanttips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply