AmsterdamAmsterdam CentrumBurgwallen-Oude Zijde

Quartier Putain knusse koffiespot op de Wallen

Quartier Putain is een knusse koffiespot op de Wallen. Je kan hier ook terecht voor ontbijt, lunch en een borrel. De naam quartier putain betekent in het Frans ‘hoerenwijk’. Quartier Putain is een fijne spot voor koffie met een huisgemaakt appeltaartje of bananenbrood. Maar je kan hier ook ontbijten, lunchen en borrelen.

All day breakfast tot en met borrel

Je kan hier de hele dag ontbijtgerechten bestellen als een acai bowl met granola of een smoothie. In de middag houd ik van wat meer hartige gerechten dus de sandwiches of een tosti van BROOD is dan top. Ik heb hier o.a. de sandwich met huisgemaakte humus en gegrilde groenten besteld. En de sandwich met avocado en tomaat, om het broodje iets spannender te maken bestel ik er ook een eitje bij.

Leuk om te weten

Drs. P. (1919-2015) kwam hier blijkbaar iedere zondag een koffietje drinken én hij heeft het lied Quartier Putain geschreven dat een ode is aan de dames op de Wallen. Het pleintje heet daarom ook onofficieel het Drs. P Plein. Good 2 know: op 24 augustus wordt hier de verjaardag van Drs. P. met livemuziek gevierd.

Oudekerksplein 4, (de Wallen) | website

Klik hier voor nog meer tips in de Burgwallen-Oude Zijde buurt. En klik hier voor nog meer tips in Amsterdam-Centrum. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply